Vesti > Beograd

PROTEST ispred Vlade Srbije! BLOKIRAN SAOBRAĆAJ u Beogradu (FOTO)

Ranije danas ispred Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru Despota Stefana okupila se manja grupa ljudi

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

11/08/2024 > 18:50

podeli vest:

PROTEST ispred Vlade Srbije! BLOKIRAN SAOBRAĆAJ u Beogradu (FOTO)
Foto: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ bg


Grupa ljudi koja se protivi najavi iskopavanja litijuma i kompaniji Rio Tinto došla je večeras ispred zgrade Vlade Srbije, gde je saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša zaustavljen.

Oni su kao razlog naveli nezadovoljstvo zbog hapšenja aktivista koji su sinoć učestvovali u blokadama železničkih stanica "Prokop" i "Novi Beograd".

 

Ranije danas ispred Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru Despota Stefana okupila se manja grupa ljudi, koja je, kako su rekli, došla da pruži podršku privedenima posle sinoćnjih protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je ranije danas da je posle sinoćnjeg protesta, privedeno 14 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Dodao je da su tri lica privedena zbog sumnje da su izvršili prekršaje, a dva lica koja su strani državljani.

- Biće podnete krivične prijave i prekršajne prijave za sve počinioce tih dela - rekao je Dačić.

Predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović izjavila je da su tri osobe privedene tokom demonstracija protiv iskopavanja litijuma i da je za dve doneta odluka o kazni zatvora od 30, a za treću 40 dana.

Ristanović je za Tanjug rekla da su te tri osobe optužene za narušavanje javnog reda i mira drskim i bezobzirnim ponašanjem.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar