Vesti > Beograd

"Ponosni smo!" OVA BEOGRADSKA OPŠTINA može da se pohvali POZITIVNIM bilansom novorođene DECE!

Đurđević Stamenkovski je istakla da su u toku izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/09/2024 > 14:54

podeli vest:

"Ponosni smo!" OVA BEOGRADSKA OPŠTINA može da se pohvali POZITIVNIM bilansom novorođene DECE!
Foto: Freepik.com


Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas, otvarajući manifestaciju "Dani porodice" u beogradskoj opštini Zvezdara, da je to jedna od retkih opština u Srbiji koja beleži pozitivan bilans novorođene dece.

Đurđević Stamenkovski je istakla da su u toku izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

- Svakoga dana smo u parlamentu gde pozivamo narodne poslanike da podrže zakon koji je naše Ministarstvo predložilo, a koji se odnosi na povećanje roditeljskog dodatka - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je dodala da opština Zvezdara prednjači po broju drugorođene dece.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Za drugo dete roditeljski dodatak će biti 600.000 plus 135.000 dinara jednokratne novčane pomoći. Važno nam je da podstaknemo rađanje drugog deteta i to je upravo ono na čemu je ovde u opštini rađeno i zbog toga ovde imamo pozitivni bilans kada je u pitanju broj drugorođene dece - dodala je Stamenkovski Đurđević.

Ukazala je da je negativni prirodni priraštaj problem sa kojim se suočava cela Evropa i dodala da je manifestacija "Dani porodice" jedan od načina za uspostavljanje sistema porodičnih vrednosti.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Mihailo Dosković rekao je da ova opština usmerena na porodicu i porodične vrednosti.

- Posebno smo ponosni što raznim aktivnostima pomažemo porodice koje imaju malu decu, koji imaju mlade i to je najbolji način da ih čuvamo, jer porodica je stub društva - istakao je Dosković.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar