Vesti > Beograd

Voda nije ni za PRANJE SUDOVA! OBAVEŠTENJE koje je uznemirilo GRAĐANE Novog Beograda, ZEMUNA i SURČINA!

"Obaveštavamo stanare da je stiglo obaveštenje od vodovoda da je ova voda bakteriološki neispravna i da se ne koristi"

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/10/2024 > 12:47

podeli vest:

Voda nije ni za PRANJE SUDOVA! OBAVEŠTENJE koje je uznemirilo GRAĐANE Novog Beograda, ZEMUNA i SURČINA!
Foto: Shutterstock


Pojedini građani Novog Beogrda, Zemuna i Surčina danas su ostali bez vode, a obaveštenje da voda nije ispravna za piće, podiglo je paniku na najviši nivo. 

Naime, prve informacije koje su imali stanovnici ovih opština, jeste da je zbog kvara na proizvodnom pogonu Bežanija, umanjen pritisak, kao i da će biti povremenih prekida u vodosnabdevanju. 

Međutim, kasnije je stiglo obaveštenje koje je uznemirilo građane, jer se ispostavilo da nije u pitanju kvar, već da je voda neispravna. 

- Obaveštavamo stanare da je stiglo obaveštenje od vodovoda da je ova voda bakteriološki neispravna i da se ne koristi, čak ni za pranje sudova. Doći će do ponovnog isključenja zbog izlivanja - glasila je poruka koju su dobili stanari "Zemunskih kapija". 

Foto: Privatna arhiva

 

Beogradski vodovod i kanalizacija izdao je saopštenje povodom problema sa vodosnabevanjem: 

- Zbog kvara na proizvodnom pogonu Bežanija, tokom noći umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju imali su stanovnici opština Novi Beograd, Zemun i Surčin. Sanacija problema je završena u ranim jutarnjim časovima i u toku je punjenje sistema i stabilizacija vodosnabdevanja. Uredan pritisak i redovno vodosnabdevanje očekuje se u prvoj polovini dana. Izvinjavamo se korisnicima na neugodnosti i molimo za razumevanje - saopštili su iz Vodovoda. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar