Vesti > Beograd

OPŠTINA NOVI BEOGRAD OBELEŽILA SVOJU SLAVU

Svečanu liturgiju služio je Episkop toplički Petar Bogdanović sa sveštenstvom Hrama

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

14/10/2024 > 18:37

podeli vest:

OPŠTINA NOVI BEOGRAD OBELEŽILA SVOJU SLAVU
Foto: Opština Novi Beograd


Opština Novi Beograd svečanom liturgijom i sečenjem slavskog kolača u Hramu Svetog Dimitrija proslavila je danas svoju slavu Pokrov Presvete Bogorodice.

Svečanoj liturgiji koju je služio Episkop toplički Petar Bogdanović sa sveštenstvom Hrama prisustvovali su predsednica opštine Ivana Nikolić, zamenik predsednika opštine Marko Antić, predsednik Skupštine opštine Živan Obrenović, članovi veća i građani. Ispred Hrama je za vernike organizovano posluženje i slavska pogača.

Predsednica Ivana Nikolić čestitala je Novobeograđanima slavu i poručila da kao što svi mi obeležavamo porodičnu slavu, tako je isto važno da i Novi Beograd proslavi svoju slavu zbog budućeg blagostanja i razvoja naše opštine.

„Neka nas sve štiti Pokrov Presvete Bogorodice i neka nam naša zaštitnica da blagostanje, sreću, zdravlje i spasenje. Mislim da svi treba da štitimo jedni druge, da imamo razumevanja jedni za druge i da se poštujemo, jer to je osnova svega“, rekla je predsednica.

Slava Pokrov Presvete Bogorodice u narodu poznatija kao Pokrovica je praznik koji naročito slave žene. Pokrov Presvete Bogorodice, Majke Božije simbolizuje zajedništvo svih hrišćana u veri i njen onfor (pokrov) koji je pokrio sve hrišćane kada im se ukazala na molitvi u Bogorodičnoj crkvi u Carigradu na današnji dan 911. godine.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar