Vesti > Društvo

Protest u Prištini - Hoćemo akciju, a ne Fadebook STATUSE

Građani su, izrevoltirani posle silovanja 11-godišnje devojčice, protestovali ispred privremenih prištinskih institucija tražeči pravdu

Autor: tanjug.rs

31/08/2022 > 16:16

podeli vest:

Protest u Prištini - Hoćemo akciju, a ne Fadebook STATUSE
Foto: Youtube PrintScreen/Kosovo Online


U Prištini je danas održan masovni protest protiv nasilja nad ženama, posle nedavnog silovanja 11-godišnje devojčice, prenosi Tanjug.

Tokom protesta građani su prošetali pored zgrada privremenih prištinskih institucija, ministarstva pravde, tužilaštva i policije, gde su prosuli crvenu farbu, a zaustavljani su ispred sedišta premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

- Hoćemo akciju, a ne Fejsbuk statuse - uzvikivali su demonstranti ispred kabineta Kurtija, prenela je prištinska RTK.

Jedna od učesnica protesta je rekla da Priština nije uspela da kazni počinioce silovanja i da silovanoj devojčici nije obezbeđen miran život.

- Ovaj sistem stalno proizvodi silovatelje - rekla je ona i dodala da je bilo slučajeva da su oni ne retko puštani na slobodu.

Protesti protiv nasilja nad ženama popodne će biti održani u Tirani i u Skoplju.

Pre nekoliko dana 11-godišnju devojčicu je silovalo pet osoba, što je šokiralo prištinsku javnost. Među počiniocima je Albanac (26) i njegov maloletni brat, a policija je saopštila da su još dvojica osumnjičenih maloletni.

Ostavite komentar