Vesti > Društvo

V. d. direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar" PODNELA OSTAVKU: Odluku obrazložila u OTVORENOM PISMU

Savet roditelja insistirao da se za novog v. d. direktora, odnosno za trajnog direktora škole postavi neko iz kolektiva ove ustanove

Izvor: K1info

28/09/2023 > 09:45

podeli vest:

V. d. direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar" PODNELA OSTAVKU: Odluku obrazložila u OTVORENOM PISMU
Foto: Tanjug/Marko Đoković


V. d. direktorka Osnovne ogledne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo kada je učenik ubio devetoro svojih drugara i školskog čuvara, podnela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove, potvrđeno je za Telegraf,.rs.

Nakon što je posle vanrednog inspekcijskog pregleda razrešena dugogodišnja direktorka Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“ Snežana Knežević, na mesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove postavljena je Anđela Petrović, učiteljica sa dvodecenijskim stažom u obrazovanju.

Mandat vršioca dužnosti traje najduže šest meseci i u tom roku treba da bude izabran novi direktor škole, međutim Petrović je odlučila da se povuče sa ovog mesta pre isteka roka.

Obraćanje v.d. direktora škole

Poštovani roditelji i drugi zakonski zastupnici,

U vezi sa nedavnim informacijama koje su kružile među članovima naše školske zajednice, osećam potrebu da se obratim svima vama kako bismo stali na put neistinama.

Prvo i najvažnije, želim saopštiti da informacije o prestanku rada škole nisu tačne. Škola nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima i obrazovnim programima.

Takođe, želim da obavestim da je apsolutno netačno da se na mestu škole planira izgradnja stambenog bloka.

U delu škole u kom se desila tragedija, planirana je izgradnja memorijalnog centra kao trajnog znaka sećanja na stradale u našoj školi. Ovaj projekat je od velikog značaja za celu zajednicu i želimo da ga sprovedemo sa punom podrškom i razumevanjem svih vas. Tokom izgradnje centra, obavezujemo se da ćemo redovno obaveštavati roditelje, učenike i nastavnike o svim relevantnim detaljima i fazama projekta.

Razumem da ovakve neistinite informacije mogu izazvati nepotrebnu zabrinutost i stres, i izuzetno mi je žao zbog toga. Molim vas da uvek proverite informacije sa zvaničnih izvora pre nego što donesete zaključke.

Za bilo kakva dodatna pitanja ili pojašnjenja, slobodno se obratite meni lično ili putem e- pošte.

Hvala vam na razumevanju i kontinuiranoj podršci koju pružate našoj školi. Zajedno možemo prevazići sve izazove i nastaviti sa stvaranjem bezbednog i podsticajnog okruženja za naše učenike.

Srdačno,
Anđela Petrović, v.d. direktora škole
OOŠ ,,Vladislav Ribnikar''

Ostavite komentar