Vesti > Društvo

Nemanja Ilić o krvavom piru UROŠA BLAŽIĆA: Petoro mojih PRIJATELJA je bilo MRTVO, sve je trajalo oko 20 sekundi

Mladić koji je 4.maja povređen je u svakodnevnom kontaktu sa povređenim prijateljima i ističe da pravda nikada ne može biti zadovoljena

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/10/2024 > 12:25

podeli vest:

Nemanja Ilić o krvavom piru UROŠA BLAŽIĆA: Petoro mojih PRIJATELJA je bilo MRTVO, sve je trajalo oko 20 sekundi
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/K1 televizija


Nemanja Ilić, mladić koji je 4. maja 2023. godine teško povređen u krvavom piru Uroša Blažića, u emisiji Uranak na televiziji K1, ispričao je detalje kobne noći:

- Taj dan sam se dogovorio sa drugaricom da je vozim u Dubonu. Kasnije sam se čuo sa Petrom i dogovarali smo se da, kao i svake godine, idemo na Đurđevdanski uranak. Bilo nas je oko petnaestak. Kada su se začuli pucnji, prvo sam mislio da je u pitanju petarda, ali ubrzo sam shvatio da nije. Rukama sam pokrio glavu kako bih se zaštitio. Sve je trajalo oko 20 sekundi - kaže Nemanja, koji nije odmah shvatio da je povređen.

- Počeo sam da ustajem, ali sam onda osetio oštar bol i odmah sam shvatio da sam ranjen. Ljudi oko mene su zvali pomoć, a petoro mojih drugara je u tom trenutku bilo mrtvo. Pokušao sam da ostanem pribran i odmah sam pozvao tatu. Došao je brzo i odvezao me u bolnicu, gde su mi sanirali povredu i prebacili me u Beograd, u bolnicu Dragiše Mišović. Nisam znao koliko su ozbiljne povrede. Iz Dragiše Mišovića su me prebacili u Zemunsku bolnicu, gde sam sutradan operisan - kaže Nemanja, koji je do sada imao šest operacija.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/K1 televizija

 

- Oporavak je dug, ne mogu dugo da sedim, niti da stojim. Spavanje i ležanje mi takođe stvaraju problem. Oporavak može da traje dva meseca, a može i godinu dana - kaže Nemanja, koji od tragedije redovno posećuje psihologa.

Tokom suđenja Blažiću, ističe da je osećao nelagodu:

- Nisam bio uplašen, već sam imao nelagodu. Ne mogu da opišem taj osećaj rečima. Nisam ga video, jer sam u sudnici bio okrenut leđima - priča Ilić.

On je u svakodnevnom kontaktu sa povređenim prijateljima i ističe da pravda nikada ne može biti zadovoljena.

- Ono što je on učinio, to se nije dogodilo u poslednjih 20 godina - zaključuje Nemanja, koji od tragedije nikada nije otišao do spomenika.

- Nemam snage jednostavno - dodaje mladić.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar