Vesti > Hronika

Svedok izneo ŠOKANTNE DETALJE na suđenju MASOVNOM UBICI: "Kod BLAŽIĆA se uvek pucalo kao da je rat"

Svedok je nekadašnji kolega takođe optuženog, Uroševog oca, Radiše Blažića

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

27/09/2024 > 13:45

podeli vest:

Svedok izneo ŠOKANTNE DETALJE na suđenju MASOVNOM UBICI: "Kod BLAŽIĆA se uvek pucalo kao da je rat"
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U današnjem nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, svedočio je Goran Miletić, nekadašnji kolega takođe optuženog njegovog oca Radiše Blažića.

Miletić kojem je 1999. godine Radiša Blažić bio nadređeni u vojsci, ispričao je danas da je te godine nestalo 11 bombi i da je zbog toga vođen vojno-disciplinski postupak protiv četiri osobe među kojima je bio i Radiša Blažić.

Tužilac je ovog svedoka pozvao jer je tokom ispitivanja Radiša Blažić rekao da se protiv njega nije vodio disciplinski postupak zbog nestanka tih 11 bombi. Miletić je istakao da se Blažić nije "uzbudio" zbog nestanka bombi, kao i da je tek nakon što je Miletić insistirao sedam dana, Blažić nestanak prijavio nadređenima.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predrag Puhač, nekadašnji kolega Radiše Blažića, ispričao je da je čuo od kolega koji su bili sa optuženim na ratištu u Hrvatskoj priče da se Blažić hvalio kako se bavi švercom oružja, jer je na tom ratištu bilo puno tog oružja. Puhač tvrdi da je Blažić nakon pada američkog aviona kod Buđanovaca pokušao u Dubonu da odnese delove tog aviona, ali su ga "uhvatili".

Svedok je za Blažića naveo da je uvek bio arogantan, problematičan u odnosima sa ljudima, prepotentan, kao i da je često bio na bolovanju i dodao da je Blažić jednom nasrnuo na konduktera autobusa. Svedok Stefan Marković je naveo da Blažiće zna ceo život ,ali da se nisu družili, i dodao da su Blažići često na proslavama pucali iz automatske puške, pištolja i signalnih raketa.

Svedok je istakao da se "kod Blažića uvek pucalo kao da je ratno stanje". Marković je naglasio da je on lično video Uroša Blažića kada je bio dete da puca iz pištolja. Svedok tvrdi da je 4. maja prošle godine oko pola devet ili devet sati uveče u kolima sa Blažićem video jednog mladića  koji je imao tetovaže po rukama.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Naredni svedok Aleksandar Savić policajac iz Mladenovca je odgovarajući na pitanja tužioca rekao da je 2021. godine od Radiše Blažića oduzeo oružje zbog narušavanja javnog reda i mira.

Savić je naveo da su tada oduzete dve puške, bez municije, a na pitanje tužioca da li je Blažić tada doneo još jednu pušku i muniiciju za te dve puške jer je to u svojoj odbrani naveo Radiša Blažić, svedok je rekao da nije.

Sudija je na kraju saopštila da je u sud stigao medicinski izveštaj za oštećenu Jelenu Ajdinović, koja je inače bila u taksi vozilu u kom je Blažić preteći bombom naredio vozaču da ga odveze do Kragujeva, u kom se navodi da ona ima visokorizičnu trudnoću i da zbog toga ne može da svedoči na suđenju kako se ne bi izlagala dodatnom stresu.

Suđenje se nastavlja 21. oktobra saslušanjem pojedinih oštećenih, svedoka i veštaka. 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar