Vesti > Društvo

RODITELJI pali ALKO TEST u VRTIĆU! Ovo je NEVEROVATNA PRIČA iz Beograda

Poruka koja je stigla u jednu vrtićku grupu na vajberu zaprepastila sve koji su je pročitali

Izvor: K1info

07/10/2024 > 13:11

podeli vest:

RODITELJI pali ALKO TEST u VRTIĆU! Ovo je NEVEROVATNA PRIČA iz Beograda
Foto: srbija.gov.rs


Kao grom iz vedrog neba na jednu vrtićku vajber grupu stigla je poruka da se mole roditelji da ne dolaze pijani po svoju decu, a usput je poslata i molba da se ne falsifikuju zdravstvene potvrde!

Radi se o vrtiću u Beogradu (lokacija poznata portalu K1info.rs) , a svi oni koji su je pročitali stavili su prst na čelo i zapitali se, da li je moguće da među roditeljima ima i onih koji dolaze pijani u vrtić, a još neverovatnije je da falsifikuju potvrde o zdravlju svoje dece. 

- Nikada ne bih rekla da među nama ima roditelja koji redovno potežu za čašicom i to u toj meri da su vaspitačice to primetile. Zaista me je to pomerilo sa koloseka i nije mi nimalo prijatno! Često kritikujemo rad vaspitača i polemišemo o tome da li rade dovoljno dobro sa našom decom, a sada shvatam da bi svako od nas prvo trebalo da preispita svoje postupke - ispričala je jedna mama za portal K1info.

Kako je navela, roditelji nisu "pali na testu" samo zbog alkohola. Naime, javio se još jedan problem sa kojim vaspitačice muku muče.

- Da stvar bude smešnija, ispostavilo se da roditelji falsifikuju zdravstvene potvrde, a evo, iz prve ruke kažem, za tim stvarno nema potrebe! Radi se o potvrdama koje se izdaju nakon izostanka deteta iz vrtića i služe kao dokaz da deca mogu da se vrate u kolektiv i da je dete zdravo. Svaki doktor će nakon kratkog pregleda da izda tu potvrdu i ovde se očiglednor radi o lenjosti. Ne želim da poverujem u to da roditelji vraćaju bolesnu decu u vrtić - kaže ova majka.

Foto: K1info

 

Na kraju, izveštaj sa saveta roditelja prenosimo u celosti, pa sami vidite sa koliko problema se susreću vaspitačice u vrtićima, i to obavezno pre nego ih iskritikujete. 

- Ovo je kratak izveštaj sa saveta roditelja. Istaknuto je da roditelji kasne sa zdrastvenim potvrdama, kao i donošenje falsifikovanih potvrda. Molim vas da ubuduće zdrastvene potvrde donosite na vreme. Obavestili su nas da pojedini roditelji dolaze po decu u alkoholisanom stanju. U ovakvim situacijama vaspitačice su u dužnosti da obaveste socijalnu sluzbu - piše u poruci koja je zaprepastila roditelje.

BONUS VIDEO: 


Ostavite komentar