Vesti > Hronika

Za danas ZAVRŠENO suđenje Belivukovoj grupi: BUDIMIR svedoku pominjao MAJKU i devojku, LALIĆ optuženom ženu i OCA

U fokusu bila i lažirana likvidacija Milinka Brašnjovića, ubistvo Ljubomira Lainovića, i automobili koje su pripadnici grupe vozili

Izvor: K1info/Tanjug

30/01/2023 > 19:25

podeli vest:

Za danas ZAVRŠENO suđenje Belivukovoj grupi: BUDIMIR svedoku pominjao MAJKU i devojku, LALIĆ optuženom ženu i OCA
Foto: Tanjug printscreen


U Specijalnom sudu u Beogradu završen je današnji deo suđenja organizovanoj kriminlanog grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnike optužnica tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno nošenje i držanje oružja, otmicu i silovanje. Na današnjem suđenju nastavljeno je ispitivanje svedoka okrivljenog Srđana Lalića.

Odgovarajući na pitanja o putovanju u Atinu, gde su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, Lalić je ispričao da je u njegovim kolima bila oprema za praćenje, ali da im to nije stvaralo probleme sa grčkom policijom jer je u toj zemlji takva oprema legalna. 

Lalić je, odgovarajući na pitanja optuženog Miloša Budimira, pričao i o lažiranoj likvidacijili Milinka Brašnjovića, ubistvu Ljubomira Lainovića, automobilima koje su pripadnici grupe vozili i stvarima o kojima je već ispričao.

Budimir je više puta pomenuo Lalićevu majku, devojku i prijatelje, pokušavajući da ga iznervira, dok je Lalić odgovarao pominjući Budimirovu ženu i oca. 

Tokom današnjeg suđenja Budimir je Lalića uglavnom ispitivao o automobilima koje je koristila grupa i muškarci koje su oni pratili, pa je zalazio u detalje i pitao koje su tablice, boja automobila i model.

Pričajući o ubisvu Nikole Mitića, Lalić je pitao Budimira "ko je ubio Mitića, ti ili ja", na šta je Budimir rekao "ti, ti si to potpisao, nisam ja".

- Sad si priznao da je Mitić mrtav - rekao je potom Lalić Budimiru.

Budimir je Lalića ispitivao o dovođenju Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, pa je Lalić tačno opisao kako je Vukićević pucao na Budimira i da je metak završio u zidu.

Budimir je, pričajući o blizini sa koje je Vukićević na njega pucao, pitao Lalića kako je moguće da ga nije ubio ako je tako blizu bio.

- Nažalost, nije te ubio - odgovorio mu je Lalić.

Lalić je pričao o Zdravku Radojeviću i njegovom odnosu sa Milošem Budimirom, čiji je on bio kum.

Suđenje se nastavlja sutra, za kada je predviđeno da Marko Budimir postavlja pitanja.

 


 

 

Ostavite komentar