Vesti > Hronika

VOZAČ koji je džipom UBIO MAJKU OSMORO dece na SLOBODI: Sud odbio određivanje PRITVORA

Nesreća se dogodila u Surčinu 25. februara, a Svetlana je danas preminula

Izvor: K1info/blic.rs

27/02/2023 > 19:30

podeli vest:

VOZAČ koji je džipom UBIO MAJKU OSMORO dece na SLOBODI: Sud odbio određivanje PRITVORA
Foto: Pixabay.com


Treći osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da se odredi pritvor vozaču V. D. koji je osumnjičen da je u Surčinu pijan kolima ubio majku osmoro dece Svetlanu K. (54) a njenog nevenčanog supruga Nikolu M. (57) teško povredio, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako je saopšteno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, ova institucija je 25. februara osumnjičenom V. D. (49) odredila zadržavanje do 48 sati.

- Osumnjičeni je vozilom udario i na kolovoz oborio oštećene, koji su se kretali uz desnu ivicu kolovoza i kojima je naneo teške telesne povrede. Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od trideset dana, što je rešenjem suda odbijeno. Tužilastvo će u zakonskom roku izjaviti žalbu na pomenuto rešenje. Imajući u vidu da je u međuvremenu nastupila smrt kod jednog od oštećenih, u daljem toku postupka zasnovaće se nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - rečeno je u Tužilaštvu.

Kako piše beogradski Blic, Vujadin je podvrgnut alko-testu, na kom mu je zabeleženo 1.55 promila alkohola u krvi.

Nesreća se dogodila u Vinogradskoj ulici, kod broja 43a, u Surčinu, kada su Svetlana i Nikola kretali uz desnu ivicu kolovoza.

Vujadin je na njih naleteo svojim vozilom, a Svetlana je zadobila povrede opasne po život. Ona je imala nagnječenje mozga, krvarenje u mozgu, prelom karlice, grudnog koša i politraume.

Posle nesreće i ona i njen partner Nikola, koji je zadobio povrede glave, prevezeni su u Urgentni centar, ali zbog kritičnog stanja Svetlana zadržana. Tri dana trajala je njena borba za život, ali nažalost danas su porodicu obavestili da je Svetlana izgubila bitku.

 

Ostavite komentar