Vesti > Hronika

Supružnici optuženi za NASILJE nad DECOM: Preti im ZATVORSKA kazna

Snimak nasilja na kom se vidi kako majka tuče i baca po sobi malu ćerku i sina, objavljen je u novembru 2021. godine

Izvor: K1info/Tanjug

20/04/2023 > 16:56

podeli vest:

Supružnici optuženi za NASILJE nad DECOM: Preti im ZATVORSKA kazna
Foto: Pixabay.com


Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu protiv N. S. (31), A. S. (34) i M. L. (39) zbog nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti.

Majku dece N. S. optužnica tereti za tri krivična dela nasilje u porodici, otac A. S. za nasilje u porodici i M. L. za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu.

Ovo tužilaštvo je postupilo po naredbi Osnovnog suda u Leskovcu, kojim je naložena dopuna istrage protiv troje okrivljenih.

Za krivično delo nasilje u porodici izvršeno na štetu maloletnih lica propisana je kazna zatvora od dve do deset godina, za osnovni oblik istog krivičnog dela kazna zatvora od tri meseca do tri godine, a za krivično delo ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do jedne godine. 

Snimak nasilja na kom se vidi kako majka tuče i baca po sobi malu ćerku i sina, objavljen je u novembru 2021. godine, a kako su mediji tada navodili, otac dece je taj snimak predao Centru za socijalni rad, nakon čega je majka N. S. uhapšena.

 


 

 

Ostavite komentar