Vesti > Hronika

Određen PRITVOR do 30 dana OSUMNJIČENIMA za UBISTVO Milana Jorovića u Zemunu

Okrivljenima se na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu

Izvor: K1info/informer.rs

10/07/2023 > 19:43

podeli vest:

Određen PRITVOR do 30 dana OSUMNJIČENIMA za UBISTVO Milana Jorovića u Zemunu
Foto: printscreen/Facebook/MUP Srbije


Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima za ubistvo Milana Jorovića (30) odredio pritvor koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Okrivljenom G. M. zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju  da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom D. K. iz zakonskih razloga koje ukazuju  da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

 

Okrivljenom I. G. i okrivljenom Z. J.odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju  da će okrivljeni, svaki ponaosob, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

 

Okrivljenima se na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Protiv navednog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ostavite komentar