Vesti > Hronika

DETE (9) iz Kragujevca NATERALI DA POJEDE BOMBONU SA DROGOM: Dečak na INTENZIVNOJ NEZI, evo u kakvom je stanju

Dečak pohađa treći razred osnovne škole, a bez svesti hitno je prevezen u bolnicu

Izvor: K1info/blic.rs

08/09/2023 > 10:57 >> 11:48

podeli vest:

DETE (9) iz Kragujevca NATERALI DA POJEDE BOMBONU SA DROGOM: Dečak na INTENZIVNOJ NEZI, evo u kakvom je stanju
Foto: Youtube PrintScreen/AM PRESS


Ispred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca, dete uzrasta 9 godina stariji momci su naterali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo. Posle nekoliko trenutaka, one se srušio.

Prema nezvaničnim informacijama portala Ucentar dete, koje pohađa treći razred osnovne škole, je bez svesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno.

- To što su se ovakva lica pojavila ispred jedne škole ne znači da se ne mogu pojaviti i ispred drugih - navodi sagovornik Ucentar upućen u sam događaj, i dodaje:

- Razgovarajte sa decom o ovakvim temama. Na vreme treba reagovati i prijaviti bilo kakva sumnjiva lica školskom policajcu i policiji uopšte radi prevencije bilo kakvog rizika.

 

U UKC Kragujevac potvrdili su za medije da je dečak na jedinici intezivne nege Klinike za pedijatriju.

- Dete je stabilnih vitalnih funkcija i van životne opasnost - rekla je za medije Vanja Đorđević, PR UKC Kragujevac i dodala da više detalja ne mogu da kažu, jer je reč o maloletniku.

Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini. To je sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija.

Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj gladi i umora.

Ostavite komentar