Vesti > Hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ESTRADNOG MENADŽERA! U frižideru krio velike količine KOKAINA, ali to nije sve

Kod njega u frižideru je pronađena droga, a u stanu je držao i neprijavljeni pištolj sa 40 metaka

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/05/2024 > 14:46

podeli vest:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ESTRADNOG MENADŽERA! U frižideru krio velike količine KOKAINA, ali to nije sve
Foto: instagram printscreen/novak_radin


Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Novaka R. (40) zbog sumnje da je neovlašćeno držao u velikoj količini opojnu drogu kokain, odnosno ukupno 44,35 grama, kao i zbot toga što je neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju.

Novak R. je optužen za krivična dela Neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do deset godina u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, a ta krivična dela su u nadležnosti osnovnog suda, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Beogradski mediji navode da je Novak R. estradni menadžer.

Foto: instagram printscreen/novak_radin

 

Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno i mesno nenadležnim i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, a taj predlog je Viši sud u Beogradu usvojio, te je doneo rešenje da se spisi predmeta dostave Trećem osnovnom sudu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.

Produžen pritvor

Tužilaštvo je sudu takođe predložilo da Novaku R. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, i taj predlog je usvojen, te mu je rešenjem suda 16. maja 2024. godine pritvor produžen za još 30 dana.

Optužnicom se Novaku R. na teret stavlja da je u stanu u kojem neprijavljeno boravi, u frižideru držao 43,17 grama opojne droge kokain, dok je džepu jakne držao staklenu vijalicu sa integrisanom kašičicom u poklopcu sa 1,18 grama iste opojne droge.

Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u istom stanu neovlašćeno držao pištolj marke "steyr" sa uklonjenim fabričkim brojem i ukupno 40 komada metaka različitog kalibra.

Ostavite komentar