Vesti > Hronika

NA SASLUŠANJU KLJUČNI SVEDOCI O UBISTVU DANKE! Osumnjičenima produžen pritvor, ali OTAC Dragijevića uskoro NA SLOBODI

U VJT u Zaječaru danas i sutra će biti obavljeno saslušanje dva svedoka koja bi mogla da kažu gde je telo danke

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

27/05/2024 > 09:07

podeli vest:

NA SASLUŠANJU KLJUČNI SVEDOCI O UBISTVU DANKE! Osumnjičenima produžen pritvor, ali OTAC Dragijevića uskoro NA SLOBODI
Foto: Facebook printscreen/Tanjug/Vladimir Sporičić


Osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić (2) Dejan Dragijević i Srđan Janković iz psihijatrijske zatvorske bolnice u Beogradu, u kojoj su boravili radi veštačenja psihičkog stanja, vraćeni su u pritvorsku jedinicu u Zaječaru sa izveštajem specijalista veštaka, da su potpuno uračunjljiivi.

VJT u Zaječaru zbog postojanja opasnosti od mogućeg bekstva kao i falsifikovanja, uklanjanja i uništaanja dokaza i tragova počinjenog krivičnog dela, kao i drugih okolnosti koje su uzete u obzir, jer su uznemirile javnost, osumnjičenima je produžilo pritvor na još 30 dana. 

Informacija o pronalasku tela Danke Ilić koja je nestala 26. marta, još uvek nema, stoga će u Višem Javnom Tužilaštvu u Zaječaru danas i sutra biti obavljeno saslušanje dva svedoka, kako bi se eventualno došlo do saznanja gde bi moglo da bude telo nestale i ubijene devojčice. 

Radoslav Dragijević u pritvoru do 29. maja

Pritvor u kome se nalazi otac osumnjičenog Dejana iz Zlota, Radoslav Dragijević, ističe 29. maja i on mora biti pušten da se brani sa slobode, jer telo Danke Ilić još uvek nije nađeno, pa stoga više nema osnova za njegovo zadržavanje.

On je uhapšen jer je sa mlađim sinom Daliborom, koji je preminuo od srčanog udara u Policijskoj upravi u Boru, pomogao osumnjičenom za ubistvo Dejanu da beživotno tela deteta premesti na drugu lokaciju, za koju se ni dan danas ne zna gde se nalazi, jer se najstariji Dragijević brani ćutanjem.

U međuvremenu 15. maja, od srčanog zastoja je preminula i majka Dejana Dragijevića Svetlana Dragijević, koja je imala status povlašćenog svedoka zbog specifičnosti slučaja, te se vezano za ovo krivično delo pred tužiocem izjasnila da ništa ne zna, da je jako bolesna, čvrsto uverena da njeni članovi porodice to krivično delo nisu učinili. 

 

Ostavite komentar