Vesti > Hronika

Advokatica porodice KECMANOVIĆ ŠOKIRALA IZJAVOM: Deca pucaju u LOVAČKIM KAMPOVIMA, to je u duhu NAŠEG NARODA

Tuženi ne žele da povrede porodice žrtava pričom o tome da su brižljivo i pažljivo vaspitavali svoje dete, rekla je Marina Ivelja

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Mina Duduković

31/05/2024 > 13:48

podeli vest:

Advokatica porodice KECMANOVIĆ ŠOKIRALA IZJAVOM: Deca pucaju u LOVAČKIM KAMPOVIMA, to je u duhu NAŠEG NARODA
Foto: Screenshot Tanjug video


Nastavak pripremnog ročišta parničnog postupka protiv porodice Kecmanović i Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", a po tužbi ranjenog maloletnog D.J. održano je danas u Višem sudu u Beogradu.

To je treći parnični postupak koji je pokrenut.Na samom početku ročišta punomočnik porodice Kecmanović Marina Ivelja rekla je da povlači predlog da budu saslušani Vladimir i Miljana Kecmanović.

- Tuženi nisu u stanju da svedoče i ne žele da povrede porodice žrtava pričom o tome da su brižljivo i pažljivo vaspitavali svoje dete - rekla je Ivelja.

Ona je kao dokaz dostavila peticiju koju su roditelji podneli povodom fizičkih sukoba u školi. Istakla je da je u peticiju opisana nasilnička atmosfera u školi i da se upozorava na to da može da se dogodi fatalan slučaj i rekla sa je peticiju potpisao veliki broj roditelja.

- Predlažem da sud obaveže Miljanu Kecmanović da dostavi peticiju sa potpisima. Škola je odgovorna da preduzme preventivne mere i da spreči da dođe do ovakvog ishoda. Takođe, u zapisniku Saveta roditelja se obrazlaže stanje dece nakon epidemije kovida. Navedeno je da je pogoršano njihovo psihičko stanje i da je deset puta više dece imalo suicidalne misli nego pre korone - dodala je.

Ivelja je zamolila sud da obaveže školu da dostavi zapisnik o vanrednom inspekcijskom nadzoru i rešenje o razrešenju direktorke škole Ivanke Knežević.

- Dostavljam i uputstvo Ministarstva prosvete u kom se navodi da treba da budu ukinuta dežurstva učenika. Škola ima odgovornost. Da je na mestu dežurnih učenica bio neko od nastavnika, možda bi uspeli da ga spreče ili barem da ne budu ubijena deca - rekla je.

Foto: K1info/Youtube PrintScreen/ординација/ATA Images/društvene mreže/shutterstock

 

Kada je u pitanju odvođenje dečaka u streljanu, Ivelja je rekla da je dostavila dokaze o lovačkim kampovima za decu u Srbiji, koji ukazuju na to da "Vladimir Kecmanović nije shvatio da je zabranjeno da vodi dete u streljanu".

- Deca pucaju u lovačkim kampovima, to je u duhu i običajima našeg naroda. I posle 3. maja i deca manjeg uzrasta nego što je K. K. mogu da pucaju uz vatrenog oružja - rekla je Ivelja i dodala da je dostavila snimak sa nadzorne kamere na kom se vidi da ga nije obučavao otac, već predsednik Streljačkog saveza.

Istakla je da, ukoliko se u krivičnom postupku dokaže da je predsednik Streljačkog saveza kriv, njene tvrdnje dobijaju oravni osnov. Doala je da je njen zahtev da se parnični postupak prekine do završetka krivilnog postupka.

Ona je takođe zatražila da se čitaju iskazi Kecmanovića koje su dali u krivilnom postupku.

Zamenik državnog pravobranioca i zstupnik škole u postupku Sanja Dunjić rekla je da osporava navode iz podneska koji je dostavio tužilac. Ona je predložila da se, umesto neposrednog saslušanja svedoka čitaju njihovi iskazi iz drugih postupaka.

- Primera radi, saslušanje direktorke Ivanke Knežević u tužilaštvu je trajalo šest sati, nema potrebe da odugovlačimo postupak. Svedoci se izlažu enormnom stresu, oni su videli tu decu - rekla je.

Ona je istakla da je dokazano da u školi nije bilo nikakvog nasilja.

Sudija je zaključila pripremno ročište, a sledeće je zakazano za 20. septembar, kada če svedočiti roditelji ranjenog dečaka.

Sudija je zatražila da bude urađeno veštačenje ranjenog dečaka od strane ortopeds, psihijatrijsko veštačenje K. K. od strane komisije veštaka, da se dostavi lekarski izveštaj iz ustanove u kojoj se nalazi K. K, kao i izveštaj Centra za socijalni rad Stari Grad u vezi sa porodicom Kecmanović.

Takođe je zatražila i balističko veštačenje, radi utvrđivanja nastavka i vrste povreda kod dečaka, iskaze Kecmanovića iz krivičnog postupka, kao i iskaze svedoka, zaposlenih škole, iz drugih parničnih postupaka.

Ostavite komentar