Vesti > Hronika

ŠPANSKI AGENTI HITNO DOLAZE U BEOGRAD: Ovo je INFORMACIJA koju TRAŽE, sve zbog nestanka srpske snajke Ane Knežević!

Sud u Madridu koji istražuje nestanak Amerikanke Ane Knežević, zatražio je od tužilaštva u Srbiji pristup digitalnim podacima

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

02/06/2024 > 17:05

podeli vest:

ŠPANSKI AGENTI HITNO DOLAZE U BEOGRAD: Ovo je INFORMACIJA koju TRAŽE, sve zbog nestanka srpske snajke Ane Knežević!
Foto: Društvene mreže


Amerikanac srpskog porekla, David Knežević, optužen je za nestanak supruge Ane Knežević, s kojom je bio u postupku razvoda.

To je podrazumevalo i podelu imovine vredne 15 miliona dolara što David Knežević nije želeo da dopusti. Ana nije nađena ni do dan-danas a sada španski sud traži pomoć našeg tužilaštva.

Naime, sud u Madridu koji istražuje nestanak Amerikanke Ane Knežević, zatražio je od tužilaštva u Srbiji pristup digitalnim podacima o iznajmljenom automobilu za koji sumnjaju da je njen suprug koristio za zločin.

- Sud je zatražio dozvolu da nekoliko istražitelja od španske policije otputuje u Beograd, gde se nalazi automobil, kako bi izvukli podatke koji se nalaze u ECU (Engine Control Unit), uređaju koji beleži sve parametre automobila - pišu španski mediji.

Foto: Društvene mreže

 

Kako su naveli, ovaj zahtev je izdat pre nekoliko nedelja i u postupku je, sudija takođe traži da agenti mogu da izvrše vizuelni pregled automobila.

Podsetimo, Ana Knežević, kolumbijskog porekla i američke nacionalnosti, nestala je 2. februara u Madridu i njen slučaj je otišao na sud za nasilje nad ženama, zbog sumnje da je u nju umešan njen suprug David Knežević.

Španska policija sumnja da je muž nestale žene, srpske nacionalnosti, pritvorene u Sjedinjenim Državama i u privremenom zatvoru, tim vozilom otputovao u Madrid i 2. februara 2024. godine okončao život svoje supruge i oslobodio se njegovog tela, na putu do Srbije.

 

Veruje se da bi tragovi koje mogu naći u vozili mogli da pomognu u traženju nestale srpske snajke. Takođe, sud je tražio i da ispitaju vlasnika kompanije za iznajmljivanje vozila kao svedoka.

Ostavite komentar