Vesti > Hronika

Šta Interpol krije o Danki: Misteriozna dešavanja u slučaju o "devojčici sa cuclom"

I dalje aktivna žuta poternica za Dankom Ilić (2)

Izvor: K1info/24sedam.rs

Autor: Nemanja Negovanović

25/06/2024 > 21:31

podeli vest:

Šta Interpol krije o Danki: Misteriozna dešavanja u slučaju o "devojčici sa cuclom"
Foto: Facebook Printscreen/Tanjug printscreen


Žuta poternica Interpola za Dankom Ilić (2) i dalje je aktivna! Ova poternica, koja predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih osoba, nije povučena sa zvanične i javne liste ove svetske policijske organizacije, a objavljena je još 31. marta pre hapšenja osumnjičenih za ubistvo Srđana Jankovića (50) i njegovog kolege iz borskog "Vodovoda" Dejana Dragijevića (50).

Zašto Interpol nije ažurirao javne žute poternice, čije raspisivanje traže države-članice, nije poznato. Možda je, posredi, administrativna greška ili zastoj u proceduri. Ili, možda, ova međunarodna policijska organizacija zna nešto više o slučaju "Devojčice sa cuclom", kako su Dankin nestanak nazvali mediji u Evropi.

Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila i od tada se nalaze u pritvoru, dok se istraga i saslušanja vode u Višem sudu u Zaječaru. Njih dvojica su osumnjičeni da su 26. marta, službenim automobilom "panda", u Banjskom Polju kod Bora udarili malu Danku. Njeno telo, potom su ubacili u gepek vozila i odvezli se do divlje deponije koja je na putu za Bor. Tu su ostavili devojčicu.

Njeno telo je dva dana kasnije prebačeno na drugu lokaciju. Tu su Dragijeviću pomogli otac Radoslav (73) i mlađi brat Dalibor (40). I njih dvojica su, takođe, uhapšeni. Ali, najmlađi Dragijević je preminuo u policijskom pritvoru u Boru.

Ostavite komentar