Vesti > Hronika

OVO JE UHAPŠENI DRŽAVNI SEKRETAR U MINISTARSTVU PROSVETE: Sumnja se da je PRIMIO POKLON od 24.000 EVRA!

Povodom hapšenja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

06/07/2024 > 16:07

podeli vest:

OVO JE UHAPŠENI DRŽAVNI SEKRETAR U MINISTARSTVU PROSVETE: Sumnja se da je PRIMIO POKLON od 24.000 EVRA!
Foto: Printscreen


Bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo je Nebojša Ranđelović iz Niša, saznaje Kurir.

Kako se navodi u njegogovj biografiji, rođen je u Nišu 1967. godine, a 1991. godine je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. Kako se navodi na sajtu Pravnog fakulteta u Nišu, Ranđelović je i redovni profesor na ovom fakultetu na katedri za pravnoistorijske nauke.

Takođe, Nebojša Ranđelović je od 2007. do 2012. godine bio narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a 2012. godine je bio i odbornik u Skupštini Grada Niša, dok je 2016. bio pomoćnik gradonačelnika Niša za visoko obrazovanje. U 2020. godini je postao državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Državni sekretar je bio do pre dva meseca kada je formirana nova Vlada. Krivično delo za koje se sumnjiči vršio je, kako je saopštilo tužilaštvo, dok je bio na funkciji - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je ranije danas da su uhapsili bivšeg državnog sekretara i još sedam osoba. Nebojši Ranđeloviću se na teret stavlja da je izvršio pet krivičnih dela trgovina uticajem.

- Osumnjičeni N.R. je od osumnjičenog M.V. zahtevao i dobio u više navrata poklon i to novac u iznosu ne manjem od 24 .000 evra - navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u kom se navodi da je krivično delo vršeno u periodu od 1.decembra 2023. do 6. jula 2024. godine.

O hapšenju se oglasio i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

- Policijski službenici SBPOK-a u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su u Nišu N.R., bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, jer je koristeći svoj položaj uticao na rukovodioce pet školskih ustanova sa teritorije grada Niša da u postupku nabavki - radova na investicionom održavanju objekata, dodele ugovore privrednom društvu "Avenija sistem", a za uzvrat tražio novac. Uhapšen je i M.V, vlasnik preduzeća, i još jedno lice iz tog preduzeća, kao i odgovorna lica u dve osnovne škole, jednoj gimnaziji i dva fakulteta u Nišu. Osumnjičeni će biti predati tužilaštvu na dalje postupanje - izjavio je Dačić.

Ostavite komentar