Vesti > Hronika

"NJIHOV AUTO JE STAJAO NA DEPONIJI 1 MINUT I 41 SEKUNDU": Misterija još nije rešena

Najveća misterija u ovom slučaju je gde je telo devojčice

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

06/07/2024 > 21:45

podeli vest:

"NJIHOV AUTO JE STAJAO NA DEPONIJI 1 MINUT I 41 SEKUNDU": Misterija još nije rešena
Foto: Facebook Printscreen/Tanjug printscreen


Ni saslušanje poslednja tri svedoka, od ukupno njih 21, nije razrešilo misteriju nestanka i, kako se sumnja, smrti devojčice iz Bora, Danke Ilić (2), kojoj se svaki trag izgubio 26. marta u Banjskom polju.

Najveća misterija u ovom slučaju je gde je telo devojčice, a glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, najavio je mogućnost da se ponovo uradi rekonstrukcija čitavog događaja.

- Videćemo da li će se raditi ponovna rekonstrukcija, tačnije ima li smisla ponovo je raditi - rekao je Canović.

Dosadašnja istraga pokušala je da dokaže da su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), radnici borskog JKP "Vodovod", telo deteta, koje su prethodno, kako su to priznali u policiji, a jedan od njih i u tužilaštvu, udarili službenim autom "fijat panda", pa ubacili na zadnje sedište i zadavili, bacili na deponiju na Starobanjskom putu.

Foto: ATA Images

 

- Ono što je praktično potvrdilo to njihovo priznanje jeste zapis sa GPS uređaja koji se nalazi u "fijat pandi" koju su kobnog dana vozili osumnjičeni. Pošto se radi o službenom vozilu "Vodovoda", GPS je radio i pomogao je u rekonstrukciji kretanja. Tako je uređaj pokazao da je "fijat panda" kobnog dana u kritično vreme bila na deponiji i da je tu stajala minut i 41 sekundu. To je bilo oko 14 sati - kaže naš izvor i dodaje da je tužilac u petak saslušao svedoka, Boranina Dalibora Jovića, koji je 26. marta baš oko 14 sati džogirao u blizini deponije.

- Međutim, on je rekao da nije video ni jednog čoveka tada na deponiji, ali da je video vozilo pikap. On je rekao da jeste u to vreme bio na tom mestu, ali da ništa konkretno nije video - podseća naš izvor i dodaje:

- Iako se očekivalo da on reši misteriju tih minut i 41 sekundu zadržavanja Jankovićevog i Dragijevićevog auta na deponiji, to se nije desilo.

Foto: ATA Images

 

Podsetimo, iako su osumnjičeni posle hapšenja u policiji priznali zločin i rekli da su telo bacili na deponiji, istražitelji telo nisu pronašli na tom mestu ni posle višednevne pretrage terena.

- Potom je Dejan Dragijević priznao da je telo dva dana posle ubistva premestio na drugo mesto, ali nije želeo da kaže na koje. Navodno je rekao da su mu u tome pomagali otac Radoslav i brat Dalibor. Pololicija je potom uhapsila i njih dvojicu, a Dalibor je nekoliko sati posle hapšenja preminuo u policijskoj stanici, dok je Radoslav proveo dva meseca u pritvoru posle čega je pušten da se brani sa slobode - podseća izvor Kurira.

Ostavite komentar