Vesti > Hronika

U toku su VEŠTAČENJA članova porodica ŽRTAVA IZ RIBNIKARA! A evo šta se događa sa PSIHIJATRIJSKIM procenama DEČAKA UBICE

Protiv Miljane i Valdimira Kecmanovića tužbu je u ovom slučaju podnelo 27 članova porodice ubijenih

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/07/2024 > 15:04

podeli vest:

U toku su VEŠTAČENJA članova porodica ŽRTAVA IZ RIBNIKARA! A evo šta se događa sa PSIHIJATRIJSKIM procenama DEČAKA UBICE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/screenshot


U toku su veštačenja članova porodica ubijenih u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. maja prošle godine, na oklnosti pretrpljene štete.

S obzirom da je sudija u parničnom postupku po tužbi 27 članova porodice ubijenih to naložila, trenutno se obavljaju veštačenja od strane komisija sudskih veštaka koju čine psihijatri i psiholozi na okolnosti pretrpljene štete, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda Milica Veličković.

Druga komisija veštaka bi trebalo da obavi veštačenje K.K. na okolnosti sposobnosti za rasuđivanje u trenutku preduzimanja radnji 3. maja prošle godine usled kojih su tužioci pretrpeli štetu zbog smrti bliskih lica. Pošto se K.K. nalazi u Klinici za decu i omladinu nije poznato da li je u toku i to veštačenje.

Maloletni K.K. je tada u školi tokom prvog časa ubio devet vršnjaka i čuvara te škole. Protiv njegovih roditelja Miljane i Valdimira Kecmanovića tužbu je u ovom slučaju podnelo 27 članova porodice ubijenih. Takođe, protiv roditelja se vodi i krivični postupak, dok je maloletni K.K. krivično neodgovoran jer u trnutku masovnog ubistva nije imao navršenih 14 godina.

Ostavite komentar