Vesti > Hronika

ŠOK! UBICU NIKOLE KRSMANOVIĆA ALBANCI veličaju i nazivaju HEROJEM, a misle i da su SRBI LAŽIRALI OVO!

Prema pisanju medija u selu je i kuća na kojoj se nalazi ploča na kojoj piše: "Baza UČK u Donjoj Klini“

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Mina Duduković

22/07/2024 > 09:59

podeli vest:

ŠOK! UBICU NIKOLE KRSMANOVIĆA ALBANCI veličaju i nazivaju HEROJEM, a misle i da su SRBI LAŽIRALI OVO!
Aljbin Kurti zastava Albanije i Albanski ubica - Foto: K1info/Tanjug/AP/MUP RS/Shutterstock


Faton Hajrizi, koji je osumnjičen za ubistvo Nikole Krsmanovića i koji je likvidiran u blizini Loznice, jer je pružao otpor policiji, smatra se herojem u selu gde je rođen, u Donjoj Klini u Srbici. 

Inače, u ovom selu postoji i kuća koja je služila kao baza tzv. OVK, a prema rečima meštana, ubica policajca se pridružio OVK kada je imao samo 14 godina.

- Fatoni je kao dečak bio veoma dobro dete, inteligentno i voljeno od strane drugih - kaže jedan meštanin. 

Drugi, koji je inače poslednji imao kontakt sa njim otkrio je da je Hajrizi posetio svoje rodno selo jedne noći pre nego što je pobegao iz Smrekovnice, zatvora poluzatvorenog tipa, pišu Sateliti, prenosi Kosev.

- Poslednji kontakt sa Fatonom imao sam u subotu. Došao je za vikend. Uvek smo bili u dobrim odnosima. Došao je, ostao je sat vremena. Vodili smo razgovore iz detinjstva, pozdravili smo se, a uveče smo čuli da je pobegao. Ali te noći nije dao nikakve naznake da će uraditi tako nešto - kaže on.

Prema pisanju medija u selu je i kuća na kojoj se nalazi ploča na kojoj piše: "Baza UČK u Donjoj Klini“.

- Faton Hajrizi se pridružio OVK sa 14 godina. Bio je neki Blagoje, srpski snajperista, nismo smeli da se pomerimo jer su četnici pucali na nas. Faton je ušao u stan ovog snajperiste, uzeo kalaš (Kalašnjikov, prim.red.) i predao ga OVK. Tako je postao deo UČK, iako je bio skoro dete. Ne postoji vojnik mlađi od njega - rekao je Šaćiri.

Malo ljudi u selu veruje da je zaista mrtav.

- Još uvek ne verujemo da je ubijen. Mislimo da je država Srbija napravila montažu. Ne verujemo, a da ne vidimo fotografiju sa licem - kaže Šaćiri, dok njegov komšija dodaje: 

- Ni ja ne verujem da je skončao. Ne verujemo a da ne vidimo telo. To bi mogla da bude srpska propaganda - kaže drugi meštanin.

Nervozu zbog tzv. Vlade Kosova imaju i meštani sela istočno od Fatonovog. 

- Imamo poruku za Aljbuljenu Hadžiju i Besnika Bisljimija. Ne nazivajte čoveka (Fatona) zločincem. On nije zločinac, već veliki patriota. Rodoljub poput Fatona se retko rađa, jednom u 100 godina - kaže Šaćiri.

Šta god da je istina o slučaju Fatona Hajrizija, albnski mediji pišu da je "on neprikosnoveni heroj u svom rodnom selu".

- Većeg patriote nije bilo. Celo Kosovo, svi Albanci to znaju. Ne mislim da je iko hrabar kao on. Iako se nadamo da nije mrtav, heroji nikad ne umiru - kaže još jedan meštanin.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar