Vesti > Hronika

Skinuo NANOGICU i KRIO se godinu i po: Uhapšen Jeličić iz VALJEVSKE GRUPE

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinačko udruživanje, iznuda, nedozvoljeno držanja oružja...

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2022 > 11:38

podeli vest:

Skinuo NANOGICU i KRIO se godinu i po: Uhapšen Jeličić iz VALJEVSKE GRUPE
Foto: Pexels.com


Zoran Jeličić, koga Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da je pripadnik "Valjevske grupe", uhapšen je po poternici, posle skoro godinu i po u bekstvu.

Sud mu je odredio pritvor nakon bekstva na osnovu čega je raspisana poternica, a sutra će Jeličić biti saslušan na okolnosti određivanja protvora.

Jeličić je drugooptuženi u predmetu protiv ove organizovane kriminalne grupe, dok je prvooptuženi Milan Lazarević zvani Laza bombaš.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića i Jeličića optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

 

 

 

Ostavite komentar