Vesti > Hronika

PREMEŠTA SE SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU! Evo gde će se ispitivati optuženi za MASAKR, biće odvojen REŠETKAMA I DEBELIM STAKLOM

Za 21. avgust je predviđeno da se saslušaju optuženi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, a da se 22. i 23. avgusta ispitaju oštećeni.

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

07/08/2024 > 14:31

podeli vest:

PREMEŠTA SE SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU! Evo gde će se ispitivati optuženi za MASAKR, biće odvojen REŠETKAMA I DEBELIM STAKLOM
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, koje je zakazano za sredu 21. avgust održaće se u zgradi Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, odnosno u Specijalnom sudu.

Ovu odluku je donela predsednica Vrhovnog suda, navodi se u saopstenju Višeg suda u Smederevu koje sudi ovaj predmet.

Suđenja Blažiću koja su zakazana za 21, 22. i 23. avgust održaće se u velikoj sudnici broj 1 u sudu u Ustaničkoj ulici.

Najveća sudnica Specijalnog suda podeljena je u tri dela rešetkama i debelim staklom. U prvom delu će sedeti sudija, tužioci, advokati i oštećeni i oni će biti rešetkama i staklom odvojeni od Blažića. Treći deo sudnice je predviđen za publiku.

Foto: K1info/Shutterstock

 

U ovom sudu novinari mogu da prate suđenje iz medija centra, putem video prenosa, potpuno odvojeni od sudnice.

Ispitivanje Blažića 21. avgusta

Za 21. avgust je predviđeno da se saslušaju optuženi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, a da se 22. i 23. avgusta ispitaju oštećeni. Početak suđenja je predviđen za 10 časova.

Pripremno ročište u ovom predmetu održano je krajem jula u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a zbog veličine sudnice samo četvoro oštećenih je moglo da prisustvuje. Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba.

Njegov otac Radiša Blažić je optužen za oružje koje je pronađeno u njegovoj kući.

Ostavite komentar