Vesti > Hronika

VEHABIJA LIKVIDIRAN U NOVOM PAZARU! Dačić obelodanio detalje: "Pucao je na POLICIJU..."

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinisano reagovale i pripremale njihovo hapšenje

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

18/08/2024 > 09:55

podeli vest:

VEHABIJA LIKVIDIRAN U NOVOM PAZARU! Dačić obelodanio detalje: "Pucao je na POLICIJU..."
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Vehabija Senad Ramović Becan likvidiran je na području Novog Pazara, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. Mediji prenose da je on ubijen u okršaju sa policijom jer je odbio da se preda.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zvanično je jutros na TV Prva potvrdio da je vehabija Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA i MUP na području novopazarskog sela Hotkovo.

- U pitanju je zajednička akcija BIA i MUP i VJT u Novom Pazaru - rekao je Dačić.

On je rekao da je u pitanju bila akcija hapšenja Becana, koji je bio u bekstvu, posle terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu. Dačić je rekao da postoje informacije da je Becan nakon terorističkog napada pobegao na KiM, ali da je noćas pronađen u Hatkovu.

- To je inače njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući. Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove - rekao je Dačić i dodao da je kuća u vlasništvu Becanovog zeta, koji je trenutno u zatvoru.

- Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica, i pripdanici jedinice su ga likvidirali - rekao je ministar.

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinisano reagovale i pripremale njihovo hapšenje.

- Ta akcija se desila sinoć kasno i ovo je sada zvanična potvrda - rekao je Dačić. 

Ministar je podsetio da je nakon terorističkog napada na ambasadu Izraela kako je pokazivao snimke pretresa stana, to je bio Becanov stan.

- Sećate se zastava i prizora uz ne znam koliko noževa, mačeva i svega ostalo što je pronađeno u stanu. On je nakon toga pobegao na KiM, sada se vratio i zahvaljujući obaveštajnim informacijama iz njemu bliskih krugova je locirano gde se nalazi - naveo je Dačić.

Ostavite komentar