Vesti > Hronika

MEŠTANI PETKE o detaljima TRAGEDIJE u kojoj su ŽIVOT IZGUBILA DECA i VOZAČ: "Ovde su se i ranije događale NESREĆE"

U jezivom udesu poginuli su dečak (12), devojčica (14), vozač "audija" M. L, dok je otac dece M. D. (38) teško povređen

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

19/08/2024 > 16:14

podeli vest:

MEŠTANI PETKE o detaljima TRAGEDIJE u kojoj su ŽIVOT IZGUBILA DECA i VOZAČ: "Ovde su se i ranije događale NESREĆE"
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Strašna saobraćajna nesreća dogodila se danas na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca kada su se sudarili voz i automobil marke "audi".

U jezivom udesu poginuli su dečak (12), devojčica (14), vozač "audija" M. L, dok je otac dece M. D. (38) teško povređen.

Meštani ovog dela Lazarevca su u velikom šoku, a kako su objasnili za Kurir na ovom pružnom prelazu i ranije su se događale nesreće. 

- Čuli smo jake sirene i odmah smo znali da se nešto loše dogodilo. Posle smo saznali da je na pružnom prelazu koji se nalazi u Železničkoj ulici došlo do nesreće. Na tom prelazu nema sigurnosnih rampi, već svetlosna i zvučna signalizacija. Sumnja se da taj automobil nije video i čuo signalizaciju. Kažu da je valjda bio na polovini šina kada se začula sirena voza. Vozač, navodno, nije mogao da izbegne voz koji je u tom trenutku išao velikom brzinom - objasnili su meštani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kako dalje navode, na ovom pružnom prelazu i ranije su se događale nesreće.

- Nije ovo prva nesreća da se dogodi ovde. Pomalo smo svi krivi, neki od nas neće da sačekaju da voz prođe pa da bezbedno pređemo, uvek nam se negde žuri, a sa druge strane smatramo da bi ovde trebalo da se stavi rampa jer nije bezbedno samo zvukom upozoravati druge učesnike u saobraćaju - navode za Kurir žitelji Petke koji žale za izgubljenim životima.

Podsetimo, Železnica Srbije oglasila se saopštenjem povodom nesreće u kojoj su naveli da izražavaju žaljenje zbog tragedije.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar