Vesti > Hronika

UHAPŠENI ZAPOSLENI U OPŠTINI u Svilajncu zbog PRIMANJA MITA! Evo koliko novca su tražili za PROMENU PREZIMENA

Trojica su uhapšena, dvojica se terete za primanje mita, dok se treći tereti za davanje istog

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/08/2024 > 15:46

podeli vest:

UHAPŠENI ZAPOSLENI U OPŠTINI u Svilajncu zbog PRIMANJA MITA! Evo koliko novca su tražili za PROMENU PREZIMENA
Primanje mita i korupcije - Foto: Shutterstock


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su G. R. (54) i A. R. (52) iz Svilajnca, koji su osumnjičeni da su kao zaposleni u opštinskoj upravi u tom gradu tražili mito od B.G. (42) kako bi sproveli upravni postupak i izršili promenu njegovog prezimena.

G.R. i A.R. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili kriično delo primanje mita, a B.G. zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, saopšteno je iz MUP-a. Sumnja se da su, tokom februara, G. R. i A. R, kao zaposleni u opštinskoj upravi u Svilajncu, uz prethodni dogovor i planiranje, od osumnjičenog B. G. zahtevali 300 evra kako bi sproveli upravni postupak i izvršili promenu njegovog prezimena.

B.G. je, kako se sumnja, novac predao G. R. i A. R, koji su nakon sprovedenog upravnog postupka doneli rešenje o promeni njegovog prezimena.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

BONUS VIDEO 

 

Ostavite komentar