Vesti > Hronika

Sutra će ZASTAVE biti spuštene na pola koplja! U Novom Pazaru i Raškoj proglašen DAN ŽALOSTI zbog tragične nesreće

U sudaru vozila Vojske Srbije i putničkog automobila život je izgubilo pet osoba, dok je jedna osoba zadobila teške povrede

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/09/2024 > 17:04

podeli vest:

Sutra će ZASTAVE biti spuštene na pola koplja! U Novom Pazaru i Raškoj proglašen DAN ŽALOSTI zbog tragične nesreće
Foto: Printscreen 192.rs


Grad Novi Pazar i Opština Raška proglasili su utorak, 24. septembar Danom žalosti zbog tragično stradalih žitelja te dve opštine u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 13.20 časova na putu između Kraljeva i Raške, u mestu Bojanići.

U sudaru vozila Vojske Srbije i putničkog automobila život je izgubilo pet osoba, dok je jedna osoba zadobila teške povrede.

Poginuli su vozač i putnici u putničkom automobilu: D. L. (33), L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1) i D. K. (27) iz Novog Pazara i Raške, dok je teško povređena M. L. (32).

Žena preživela u nesreći u kojoj su poginuli njeno troje dece, suprug i prijateljica, otpuštena je iz opšte bolnice u Kraljevu na lični zahtev.

Iz lokalnih samouprava Grada Novog Pazara i Opštine Raške apelovali su na medije i ugostiteljske objekte da svoj program prilagode ovom tužnom događaju. 

Zastave će biti spuštene na pola koplja, a sve planirane manifestacije biće otkazane ili prilagođene Danu žalosti. Navedeno je da je odluka o proglašenju Dana žalosti doneta kako bi se odala počast preminulim i pružila podrška njihovim porodicama u teškim trenucima.

Saučešće porodicama poginulih uputili su gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i predsednik Opštine Raška, Darko Milićević.
Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M. V. priveden je i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, gde mu je određen pritvor.

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odlučio je o pritvoru, a u toku istrage biće ispitani svedoci i prikupljeni relevantni dokazi, uključujući mišljenja veštaka iz oblasti medicine i saobraćaja.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar