Vesti > Hronika

UŽAS NA KiM! Devojčicu (15) silovala dvojica mladića

Jedan mladić (20) je priveden, a policija traga za osumnjičenim šesnaestogodišnjakom

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

29/09/2024 > 11:30

podeli vest:

UŽAS NA KiM! Devojčicu (15) silovala dvojica mladića
Foto: Shutterstock


Prema rečima portparola kosovske policije za region Prizrena Šaćira Bitićija, policiji je prijavljeno da je 15-godišnja maloletnica napustila svoj dom 26. septembra u 20 časova i da se kući nije vratila do sledećeg dana. 

Narednog dana, 27. septembra, u 16:00 časova, Bitići je izjavila da je žrtva shvatila da su je tokom noći pratile dve osobe, 20-godišnjak i 16-godišnjak. Oštećena je priznala i da je bila u intimnim odnosima sa prvom osobom, osumnjičenim dvadesetogodišnjakom. 

- Pošto maloletnik ima manje od 16 godina, na osnovu Krivičnog zakona Kosova, takav odnos se smatra silovanjem, pa je po nalogu tužioca pokrenuto krivično delo silovanje – naglasio je danas Bitići.

Prvoosumnjičen priveden, za drugim se traga

Prvoosumnjičenom starom 20 godina određeno je zadržavanje do 48 sati, dok se za drugoosumnjičenim, starim 16 godina, još traga.

Kallxo je još ranije izvestio o slučaju koji je kosovska policija pokrenula kao „silovanje“:

- Sumnja se da su maloletnu žrtvu silovala dvojica osumnjičenih muškaraca sa Kosova (jedan maloletnik). Žrtva je poslata na lekarski pregled. Jedan od osumnjičenih uhapšen je i odlukom tužioca upućen u pritvor, dok je drugi u bekstvu - navodi se u 24-časovnom izveštaju Kosovske policije od danas. 

BONUS VIDEO

Ostavite komentar