Vesti > Hronika

POZNAT DATUM SVEDOČENJA DEČAKA UBICE! Oglasila se majka stradale učenice RIBNIKARA: "Moraju da snose ODGOVORNOST"

Maloletni Kosta trebalo bi da svedoči u u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

29/09/2024 > 12:25

podeli vest:

POZNAT DATUM SVEDOČENJA DEČAKA UBICE! Oglasila se majka stradale učenice RIBNIKARA: "Moraju da snose ODGOVORNOST"
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Youtube Printscreen/Prva


Dečak ubica koji je u Osnovnoj skoli Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja trebalo bi da svedoči 8. oktobra u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, rekla je Ninela Radičević, majka Ane Božović, učenice petog razreda koja je ubijena dok je bila na dežurstvu. 

- Iskreno, do sada na tim suđenjima nisam prisustvovala, nisam imala snage. Za 8. oktobar je zakazano sledeće suđenje i mislim da će tada biti maloletni ubica pozvan na svedočenje. Da čujem šta će reći, nemam potrebu, jedinu potrebu imam da se pravda zadovolji - rekla je Ninela Radičević. 

"Da snose odgovornost za ubistvo"

Vladimir Kecmanović optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. 

Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg/ATA Images/društvene mreže

 

Miljana Kecmanović, optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

- Krivični postupak koji se trenutno vodi protiv porodice Kecmanović nije vezan za samo krivično delo ubistva, već za nesavesno držanje oružja i DNK na čauri. Za samo ubistvo niko nije odgovoran zato što je ubica u to vreme bio ispod te granice krivične odgovornosti. Mi se nećemo zaustaviti na ovom krivičnom postupku, mi želimo da idemo do kraja i da svi ljudi koji su bili vezani snose odgovornost za ubistvo. To mi je postalo važnije od života. Neko mora da odgovara i država mora da pošalje jasnu poruku građanima da ovo nije prihvatljivo - rekla je Ninela gostujući na TV Prva i dodala: 

- Meni je tog dečaka žao. Vi ste odgovorni za vaše dete i za njegove postupke. Ako se vi ne osećate odgovornim za masovno ubistvo svog deteta, kakvu poruku vi šaljete? To je strašno i to ne mogu da shvatim - rekla je Radičević.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar