Vesti > Hronika

SIN POZNATOG MUZIČARA digao u vazduh "porše" LAZARA VUKIĆEVIĆA: Tvrdi da nije hteo da ga UBIJE!

Do detalja je objašnjeno kako je tekla akcija podmetanja bombe, kao i kakvu poruku je tada Vukićević dobio

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

03/10/2024 > 16:39

podeli vest:

SIN POZNATOG MUZIČARA digao u vazduh "porše" LAZARA VUKIĆEVIĆA: Tvrdi da nije hteo da ga UBIJE!
Foto: Printscreen


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe "vračarci", Marko Drakula, sin frontmena grupe Direktori, Nebojše Drakule, priznao da je 2019. godine postavio eksploziv pod automobil Lazara Vukićevića i aktivirao ga.

U sudnici je između ostalog prikazan snimak od 7. okotbra 2019. godine kako muškarac sa kapom na glavi, maskom na licu i  žurim rukavicama vadi crni predmet iz ranca i stavlja taj predmet ispod automobila marke "porše".   

Drakula je nakon prikazivanja tog snimka na pitanje sudije da li je to on rekao da jeste, i da je to u njegovim rukama bila eksplozivna naprava koju je postavio pod Vukićevićev "porše".

Međutim on tvrdi da je došao peške, a ne automobilom kako se navodi u optužnici. 

Na narednom snimku vidi se eksplozija u 16.39 časova , kao i Vukićević koji je bio u blizini automobila, i kada je došlo do ekplozije on se udaljava od vozila.

Foto: Privatna arhiva

 

Drakula je priznao i da je on aktivirao ekploziv, kao i da je čekao od 9 sati ujutru pa sve do trenutka eksplozije u blizini.

Najpre je sudija konstatovala da se na snimku vidi kako muškarac obučen u crno, sa crvenim prslukom i patikama, izlazi iz kapije, ispred koje je parkran "porše", a Drakula je rekao da je taj muškarac Vukićević.

S obzirom da je Vukićević kada je izašao iz kapije najpre krenuo uz ulicu i vratio se nazad do automobila, Drakula tvrdi da ga je tad pozvao da priđe.   

Nakon eksplozije vidi se kako Vukićević trči i tukama prelazi preko lica i tela, a potom se penje na drugi automobil i preskače ogradu.

Drakula je naveo da se obratio Vukićeviću rečima "Druže ostao si bez poršea". 

Optuženi tvrdi da Vukićevića ne bi upozorio i obratio mu se da je hteo da ga ubije.

BONUS VIDEO: 

 

 

Ostavite komentar