Vesti > Hronika

TUŽILAŠTVO TRAŽI da se ispita povreda tajnosti u vezi sa predmetom "Ribnikar"

Predmet "Ribnikar" se nastavlja 8. oktobra kada će na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću biti ispitan K. K - dečak ubica

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

06/10/2024 > 17:05

podeli vest:

TUŽILAŠTVO TRAŽI da se ispita povreda tajnosti u vezi sa predmetom "Ribnikar"
Foto: ATA Images


Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izdao je danas obavezno uputstvo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa predmetom "Ribnikar", saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nalog je izdat imajući u vidu da je u ovom predmetu javnost isključena od početka krivičnog postupka, tokom istrage i kasnije odlukom Višeg suda u Beogradu sa glavnog pretresa koji je u toku, a radi zaštite interesa maloletnih oštećenih u ovom postupku, navodi se u saopštenju.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je obaveznim uputstvom naloženo da utvrdi kako je došlo do izlaska tajnih podataka iz ovog predmeta prema javnosti, te da procesuira odgovorne.

Stefanović je apelovao na sve učesnike u postupku, branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da poštuju odluku pravosudnih organa u vezi sa isključenjem javnosti iz postupka i naglasio da će svako nepoštovanje ove odluke biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Predmet "Ribnikar" se nastavlja 8. oktobra kada će u Specijalnom sudu na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću biti ispitan K. K, dečak koji je u 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masovno ubistvo.

K. K. će biti ispitan u svojstvu svedoka, a svedočiće iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sedeti svi ostali učesnici u postupku, a suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

 

Ostavite komentar