Vesti > Hronika

ISKASAPILA MAJKU dok su sedele i večerale! Nišlijka (44) zadržana u pritvoru

Ona je ranije često bila smeštana u psihijatrijske ustanove

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Anica Ninković

12/10/2024 > 09:50

podeli vest:

ISKASAPILA MAJKU dok su sedele i večerale! Nišlijka (44) zadržana u pritvoru
Foto: Pixabay.com


Marina Cvetanović (44) iz Niša se sumnjiči da je 8. septembra u večernjim časovima ubila svoju majku Zoricu Cvetanović (69) u porodičnoj kući u Nišu. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu produžio je pritvor osumnjičenoj do 8. novembra 2024. godine, uz obrazloženje da postoji opasnost od bekstva, uticaja na svedoke i mogućnosti da ponovi ili izvrši teže krivično delo.

- Protiv osumnjičene Marine Cvetanović produžen je pritvor rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, do 8.novembra 2024. godine. Pritvor je produžen na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku – potvrđeno je "Blicu" u Višem sudu u Nišu.

Pritvor osumnjičenoj je produžen po svim osnovama koje predviđa zakon, s obzirom na ozbiljnost krivičnog dela za koje se sumnjiči, a za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Telo ubijene žene preneto je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu, dok je policija pokrenula potragu za ćerkom, koja je pobegla iz kuće. Posle 24 časa, Marina je pronađena u blizini igrališta u naselju gde se skrivala, pošto je zatražila vodu i hleb od meštana.

Posle hapšenja, Marina je odvedena u specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, gde je pregledana od strane stručnjaka. Prethodno se lečila godinama u ovoj ustanovi, a psihiatri su utvrdili da nije sposobna da iznosi odbranu, te joj je određen pritvor bez saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Rođaci su ispričali da je Zorica godinama izvlačila ćerku na lični potpis iz psihijatrijske bolnice, ne želeći da je trajno smesti u tu ustanovu. Marina se često protivila lečenju i napuštala kuću, a poslednjih pet godina je pronalazili su je u raznim gradovima u Srbiji, posle čega je smeštana u psihijatrijske ustanove.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar