Vesti > Hronika

"Gledala me je sa RUPOM NA ČELU!" Nastavnica iz RIBNIKARA opisala JEZIV PRIZOR iz učionice gde je Kosta poubijao DECU

Tokom njenog svedočenja u sudnici je vladao apsolutni muk.

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

18/10/2024 > 13:31

podeli vest:

"Gledala me je sa RUPOM NA ČELU!" Nastavnica iz RIBNIKARA opisala JEZIV PRIZOR iz učionice gde je Kosta poubijao DECU
Foto: Tanjug printscreen


Nastavnica fizičkog vaspitanja Divna Dukić svedočila je danas u Višem sudu u Beogradu u nastavku parničnog postupka po tužbi porodice Dukić zbog masakra koji se dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Nastavnica je, između ostalog, ispričala kako je izgledao susret s dečakom ubicom.

Kako je rekla, jedna devojčica je saopštila da je videla radnika obezbeđenja (Dragana Vlahovića) kako pada:

- Na kraju časa smo krenuli u svlačionice, ali su se dve učenice zadržale u toaletu. U jednom trenutku se začuo zvuk u hodniku za koji sam mislila da su petarde. Onda mi je jedna devojčica prišla i rekla: "Nastavnice, ovo je ozbiljno, videla sam obezbeđenje kako pada!" Gore su se čuli pucnji i dalje, pošto je sala bila na nivou ispod hodnika - rekla je nastavnica u potresnom svedočenju, i nastavila: 

- Rekla sam deci da isključe zvono na mobilnim telefonima i da roditeljima pošalju poruku da su dobro. Onda su se zaključali. U školi je bio muk dok su trajali pucnji. U nekoliko navrata su se začuli krici. Otišla sam da vidim šta je s dve učenice i u hodniku sam videla Dragana kako leži. Jedna dežurna učenica me gleda s rupom na čelu otvorenih očiju, druga je ispod stola. Naoružano lice mi je reklo: "Lezi dole." Nisam znala da li je to terorista i koliko ih je. Priljubila sam se uza zid i vratila u salu - prisetila se užasnih scena nastavnica Vukić.

Tokom njenog svedočenja u sudnici je vladao apsolutni muk.

Vukićeva je, takođe, rekla da je zajedno sa učenicima u nekom trenutku izašla na ulicu.

- Kada smo otključali ta vrata, oko "Ribnikara" su ostali samo roditelji dece koja su ranjena ili ubijena - ispričala je Divna Vukić na današnjem ročištu, prenosi Blic.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar