Vesti > Hronika

Ovo je KAZNA za dečaka koji je IZBO devojčicu u školi u Subotici! Poznato i u kakvom je ona stanju

Učenik Osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici juče je napao vršnjakinju nožem

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Anica Ninković

19/10/2024 > 08:56

podeli vest:

Ovo je KAZNA za dečaka koji je IZBO devojčicu u školi u Subotici! Poznato i u kakvom je ona stanju
Foto: K1info/Shutterstock


Viši sud u Subotici saopštio je da je maloletniku (14) koji je povredio drugaricu iz razreda u OŠ "Sečenji Ištvan", određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Sudija za maloletnike je ocenio da postoje razlozi za određivanje pritvora po članu 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, te je maloletniku određen pritvor u trajanju do mesec dana, navode u Višem sudu, preneo je RTS.

Subotičko Više javno tužilaštvo prethodno je stavilo zahtev za pokretanje pripremnog postupka zbog krivičnog dela ubistva u pokušaju.

Maloletnik je saslušan u Višem sudu u Subotici, a Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora.

Devojčica koja je u subotičkoj školi zadobila posekotine, optuštena je na kućno lečenje, saopštila je Opšta bolnica Subotica.

Ona je primljena u bolnicu sa dve ubodne rane na ruci i jednom na nozi, koje su joj nanete nožem.

Roditelji ljuti: "Već su organizovali proteste, a deca su nam i dalje nebezbedna"

Mnogi roditelji se pitaju „kako je dete koje danas nije bilo na časovima moglo da uđe samo tako u školu i još da izjavi da ima neke druge planove“.

- Nije mi jasno kako se ovo dogodilo, jer ovo nije prvi put. Zimus smo organizovali protest ispred škole zbog pretnji jednog učenika, nije isto dete u pitanju. Očekujem da se svi roditelji ponovo nađu ispred škole, jer ovde naša deca nisu bezbedna, i dalje su nebezbedna. Kad smo stigli pred školu kapija je bila širom otvorena, a sada su je zatvorili. Na šta ovo liči – kaže Subotičanin čije dvoje dece pohađa ovu školu.

Foto: Google maps/Streetview/Printscreen

 
Poruka u Viber grupi roditelja

Roditeljima je posle ovog incidenta u viber grupu stigla poruka u kojoj se navodi:

- Poštovani roditelji, kao što vam je poznato, u školi se desilo nasilje. Svi učenici su zdravstveno dobro. Škola je preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagovale. Obaveštena je Školska uprava i Ministarstvo prosvete. Od ponedeljka, dokle god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su doživeli da bi posle mogli nastaviti sa radom.

Pojedini roditelji tvrde da je u pitanju "dečak koji je i pre bio problematičan i ne baš omiljen među vršnjacima".

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar