Vesti > Hronika

DAČIĆ o Džoniju sa VRAČARA: Ne vidim razlog da ne bude IZRUČEN SRBIJI!

Dačić je naveo da su poslednjih dana sprovedene dve odvojene akcije sa predstavnicima Evropola

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

21/10/2024 > 11:14

podeli vest:

DAČIĆ o Džoniju sa VRAČARA: Ne vidim razlog da ne bude IZRUČEN SRBIJI!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić/MUP RS


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi bilo od velikog značaja da Nikola Vušović, poznat kao Džoni sa Vračara, koji je uhapšen prošle sedmice u Barseloni, bude izručen Srbiji.

Dačić je naveo da je Vušović bio povezan sa mnogim kriminalnim grupama i da se tereti za nekoliko teških ubistava i šverc i trgovinu narkoticima.

Ministar je za TV Pink rekao da je u policijskom smislu stavljena tačka na taj slučaj i da španski pravosudni organi treba da nastave postupak i da se odluči kome će biti izručen, podsetivši da je Vušović uhapšen po srpskoj Interpolovoj poternici.

- Tako je bilo i sa drugim kriminalcima koje mi potražujemo. Oni svuda redom operišu i mnoge zemlje raspisuju svoje poternice. Od velikog značaja bi bilo da bude izručen Srbiji i ne vidim razloga da se to ne desi - rekao je Dačić.

Govoreći o saradnji srpske policije sa međunarodnim policijskim institucijama, Dačić je naveo da su poslednjih dana sprovedene dve odvojene akcije sa predstavnicima Evropola i da je uhapšena velika grupa osumnjičena za nelegalnu distribuciju legalnih, već prouzvedenih lekova, odnosno tableta.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar