Vesti > Hronika

NISAM UBIO MALU DANKU, HOĆU NA SLOBODU! Sudu stigla ŽALBA, sada sve može da se PREOKRENE

Dragijević i Janković se optužnicom terete za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

21/10/2024 > 14:33

podeli vest:

NISAM UBIO MALU DANKU, HOĆU NA SLOBODU! Sudu stigla ŽALBA, sada sve može da se PREOKRENE
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić - Foto: društvene mreže


Nakon primanja optužnice koje je Više javno tužilaštvo u Zaječaru dostavilo i advokatima optuženih, advokati su uložili žalbu na pritvor Apelacionom sudu tražeći da se njihovi branjenici puste na slobodu jer, kako navode, više nema zakonskog osnova da ostanu iza rešetaka.

Ukoliko Apelacioni sud u Nišu usvoji žalbe dvoje advokata koji brane Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, njih dvojica će nakon skoro sedam meseci pritvora izaći na slobodu.

Podsetimo, Janković i Dragijević se terete za ubistvo Danke Ilić (2).

Advokat Živadin Bogdanović, koji zastupa optuženog Srđana Jankovića, potvrdio je za Kurir da je uložio žalbu.

- Uložio sam žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Žalba se temelji na osnovu optužnice zaječarskog Višeg tužilaštva. U optužnici doslovno piše da je moj branjenik Janković u pritvoru ''da ne bi uticao na svedoke''. S obzirom na to da su svi svedoci saslušani, žalba je opravdano uložena - kaže Bogdanović.

Međutim, po mišljenju zaječarskih advokata, teško da će se Janković i Dragijević naći na slobodi imajući u vidu težinu krivičnog dela za koje se terete, kao i uznemirenu javnost.

Oni se optužnicom terete da su 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, najpre autom udarili devojčicu koja je sama izašla na put, nakon čega ju je optuženi Dejan Dragijević zadavio rukama, pa su telo bacili na deponiju.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar