Vesti > Hronika

DETE U TEŠKOM STANJU! Vozaču koji je PIJAN na NOVOM BEOGRADU udario DEČAKA preti 12 GODINA ROBIJE

M. M. je vozio sa 1,33 promila alkohola u organizmu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/10/2024 > 12:28

podeli vest:

DETE U TEŠKOM STANJU! Vozaču koji je PIJAN na NOVOM BEOGRADU udario DEČAKA preti 12 GODINA ROBIJE
Foto: Facebook printscreen/shutterstock


Dečak A. K. (9), koji je teško povređen sinoć u 20.25 časova na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića Novom Beogradu kada ga je, dok je vozio bicikl, pokosio "audi" kojim je upravljao M. M. (34), a koji je u tom trenutku imao 1.33 promila alkohola u krvi, prebacuje se iz Urgentnog centra UKC Srbije u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Prema informacijama iz bolnice, dečak, koji je sinoć primljen sa višestrukim povredama u Urgentni centar i dalje je u teškom stanju.

On je intubiran i dalje je na aparatima.

Vozaču sledi robija

Kako pišu mediji, vozač M. M. (34) može da bude osuđen na 12 godina zatvora, zato što nije pomogao osobi koju je povredio.

Kako nalaže Krivični zakonik, učesnik u saobraćaju na putevima dužan je da se pridržava propisa i time ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga nastupi teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina.

U slučaju da zbog udesa nastupi smrt jednog ili vše lica, kazna je dve do 12 godina - piše u krivičnom zakonu. 

Podsetimo, osumnjičeni vozač je kolima velikom brzinom prošao na crveno svetlo, a zatim je udario u prednji deo drugog automobila, da bi se na kraju zakucao u dečaka.

- Jedan automobil je uredno prošao na crveno svetlo, a zatim se u njega zakucao "audi" kojim je upravljao osumnjičeni nakon što je prošao na crveno svetlo. Dečak je na biciklu sačekao zeleno svetlo na semaforu i, u trenutku kada je planirao da krene da pređe ulicu, udario ga je "audi" kojim je upravljao pijani vozač - rekao je jedan očevidac za medije. 

Dečak je sa teškim povredama celog tela primljen na ŠOK A odeljenje Urgentnog centra.

On ima višestruke povrede, od kojih su neke opasne po život. Polomljena mu je vilica i ima problem s jetrom.

Uhapšen i suvozač

U "audiju" koji ga je udario bili su vozač M. M. (34), suvozač S. J. (22) i jedna žena i dvoje dece.

Oni su posle sudara, kako saznajemo, napustili vozilo i pobegli. Međutim, je ubrzo pronašla vozača i uhapsila ga, kao i suvozača.

To je potvrdio i ministar policije Ivica Dačić.

- M. M. se sumnjiči da je upravljajući vozilom „audi“ pod dejstvom alkohola u organizmu (1,33 promila) večeras oko 20,25 časova, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, najpre prošao na crveno svetlo semafora, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u ovo vozilo, a potom udario i oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora. Nakon toga M. M. i S. J. su pešice pobegli. Ubrzo ih je policija pronašla i uhapsila. Dete je prevezeno u Urgentni centar sa teškim povredama. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni ovom tužilaštvu - rekao je Dačić.

Ko je vozač koji je "audijem" pokosio dečaka pročitajte u našem odvojenom tekstu.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar