Vesti > Hronika

Uhapšeno još tri SRBINA U ŠPANIJI! Ovako su proizvodili NARKOTIKE za Balkan (FOTO)

Oni su imali laboratoriju za proizvodnju marihuane u kući koja se nalazi u urbanom delu grada

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/10/2024 > 13:27

podeli vest:

Uhapšeno još tri SRBINA U ŠPANIJI! Ovako su proizvodili NARKOTIKE za Balkan (FOTO)
Foto: Policía Nacional


Policija u Đironi u Španiji otkrila je plantažu marihuane i tom prilikom je uhapsila trojicu Srba!

Kako navode španski mediji trojica naših državljana uhapšena su u španskom gradu Đirona zbog sumnje da su pripadnici organizacije koja se bavi uzgojom marihuane

- Oni su imali laboratoriju za proizvodnju marihuane u kući koja se nalazi u urbanom delu grada,a sumnja se da su marihuanu planirali da prodaju balkanskim zemljama, a među njima je svakako i Srbija. Inače, laboratorija je bila u podrumu koji obuhvata površinu od oko 100 kvadratnih metara - rekao je izvor lokanih medija i dodao da je podrum bio podeljen u dva dela.

Reč je o dve velike sobe koje su bile opremljene po najvišim standardima za uzgoj marihuane. 

- Imali su i šatore za uzgoj u zatvorenom prostoru. LED svetla male potrošnje, programere, usisivače vazduha sa snažnim ugljeničnim filterima, najsavremenije aparate za vazduh i složene električne instalacije. Potrošnja električne energije je bila velika, a račun za struje mesečno je iznosio 8.299,47 evra - piše španski portal. 

Prema njihovim navodima, prvo hapšenje kriminalne organizacije dogodilo se 9. oktobra nakon pretresa kuće, a tada je na imanju uhapšen jedan pripadnik bande. Potom su usledila i druga hapšenja - muškarac koji je označen kao vođa bande, uhapšen je nakon toga na adresi gde je išao da poseti plantažu, dok je treća osoba uhapšena u centru grada gde je nakon hapšenja saradnika premestio laboratoriju. 

Međutim, kako potom dodaje Nacionalna policija u saopštenju, trojica uhapšenih Srba puštena su iz pritvora uz mere predostržnosti do početka suđenja. 

- Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je vođa bande nekoliko puta išao u Srbiju. Sumnja se da je on odlazio u zemlju kako bi koordinisao svojim ljudima, ali i kako bi nalazio nove ljude koji bi išli sa njim u Španiju. Navodno, on bi ih odvodio u Španiju kako bi održavali plantaže - navode lokalni mediji. 

- Vođa bi menjao i rotirao ljude i to bi važilo isključivo samo zbog papira i dozvoljenog njihovog boravka u stranoj zemlji - objašnjeno je.

Kako se potom navodi u saopštenju Nacionalne policije, označeni šef bande je imao direktne sastanke sa onima koji su bili zaduženi za prijem pošiljaka. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar