Vesti > Hronika

Ovo je KAZNA za majku iz Grocke koja je KRVNIČKI TUKLA svoju ćerkicu (3)

Ona se teretila za krivično delo nasilje u porodici i da je zajedno sa P.P izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

25/10/2024 > 17:35

podeli vest:

Ovo je KAZNA za majku iz Grocke koja je KRVNIČKI TUKLA svoju ćerkicu (3)
Foto: Shutterstock


Odlukom Apelacionog suda u Beogradu, pravosnažno je osuđena Slavica Đilas (28) iz Begaljice kod Grocke na dve godine zatvora zbog nasilja nad maloletnom ćerkom koja je u tom trenutku imala svega tri godine.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu iz maja ove godine. S.Đ. se teretila za krivično delo nasilje u porodici i da je zajedno sa P.P izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Izuzetno uznemirujuć snimak nasilja nad devojčicom starom oko 3 godine pojavio se na društvenim mrežama.

Naime, na sminku se vidi kako majka udara devojčicu po glavi držeći je za ruke kako ne bi mogla da se brani.

Devojčica sve vreme plače i, čini se, jedva dolazi do daha dok njena majka viče na nju udarajući sve vreme i ponavlja: "Naš mali Zoran je u zatvoru zbog tebe, zbog tebe".

Na kraju, posle bezbroj udaraca po glavi, devojčicu odguruje na pod i ona pada. Tu se majka nije zaustavila, već je preteći rekla devojčici da nije završila s njom.

- Ceo dan ima da te bijem - vikala je žena.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je odmah posle saznanja o video snimku po nalogu Koordinatora za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sazvalo vanredni sastanak Grupe za koordinaciju i saradnju za Opstini Grocka i u saradnji sa CSR i policijskom stanicom Grocka odmah preduzelo sve mere u cilju utvrđivanja svij okolnosti vezanih za predmetni događaj i zastite maloletnog lica.

Rezultat vanrednog sastanka Grupe za Koo Drugog osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu je da su utvrđeni identiteti svih učesnika događaja, da su dva maloletna lica pregledana od strane lekara tokom noći, nakon čega su, kako smo gore naveli, izmeštena iz porodice u odgovarajuću ustanovu socijalne zastite, a da je za majkom raspisana potraga, s obizrom da nije dostupna državnim organima.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar