Vesti > Hronika

Dopunjena istraga, SNAJPER OPTUŽEN za otmicu i zlostavljanje BIVŠE DEVOJKE

Sumnja se da je U.J., sa kojom je ranije bio u vezi, oteo i u jednom stanu maltretirao i tukao, a na teret mu se stavljajuju 4 krivična dela

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2022 > 12:01

podeli vest:

Dopunjena istraga, SNAJPER OPTUŽEN za otmicu i zlostavljanje BIVŠE DEVOJKE
Foto: Starsport


Posle dopune istrage, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv Slobodana Milutinovića (37) zvanog Snajper, kojom ga tereti za više krivičnih dela, povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.

Jelena Osotojin, potparol suda, potvrdila je da je tužilaštvo je optužnicu predalo Višem sudu u Novom Sadu na potvrđivanje. Takođe njemu je pritvor produžen do 19. novembra.

Optužnicom Milutinoviću se na teret stavljaju krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti. Tužilaštvo je ranije podiglo optužnicu ali je sud vratio i naložio dopunu istrage.

Milutinović je u pritvoru od septembra prošle godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je oteo i prebio svoju bivšu 23- godišnju devojku.

Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Sumnja se da je on 19. septembra prošle godine Novosađanku U.J., sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao, kao da ju je i ranije zlostavljao.

Foto: MUP RS

 

U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj zakonitoj supruzi Tamari je nedavno počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra prošle godine.

Supružnici se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

 

 

 

Ostavite komentar