Vesti > Hronika

SLUČAJ "TILT" Mišljenja veštaka se ne podudaraju, član Belivukove ekipe čeka odluku suda

Tadić je optužen i za preprodaju droge, udruživanje i otmice, ali se ne tereti za ubistva

Autor: Tanjug

14/07/2022 > 14:17

podeli vest:

SLUČAJ "TILT" Mišljenja veštaka se ne podudaraju, član Belivukove ekipe čeka odluku suda
Foto: Pixabay.com


Pred Višim sudom u Beogradu danas je iskazom stručnog saradnika odbrane, veštaka Slobodana Savića, nastavljeno ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je on dve sedmice kasnije preminuo.

Savić se osvrnuo na misljenja veštaka iz Novog Sada i Niša sa prethodnog suđenja, navodeći da su mišljenja dva veštaka različita, jer je jedan naveo da je Vukićeva smrt nastupila zbog udarca u stomak, dok je drugi rekao da je smrt nastupila usled šoka zbog gubitka krvi.

Stručni savetnik je pročitao nalaze iz Urgentnog centra od dana kada je Vukić primljen, i istakao da on ne smatra da je uzrok smrti udarac u stomak, već da su sve povrede koje je zadobio, lake telesne povrede.

On je naveo da je radio obdukciju Vukićevog tela i da je hematom na stomaku bio oko pet centimetara, što po njegovom mišljenju nije prouzrokovalo unutrašnje krvarenje i smrt.

Savić smatra da je uzrok Vukićeve smrti velika doza alkoholisanosti koja je dovela do oštećenja vitalnih centara što je moglo da doprinese zastoju srčanog mišića, nakon čega je nastupila klinička smrt.

Foto: Instagram/Printscreen

 



Tužiteljka je na kraju suđenja predložila da su uradi super veštačenje, jer se mišljenja veštaka ne podudaraju, dok je Tadićev branilac Nikola Ristović predložio da se saslušaju lekari iz Urgentnog centra koji su Vukića te noći primili i pregledali.

Sud će naknadno da odluči pomenutim predlozima, o kojima će se izjasniti 17. oktobra, za kada je zakazano sledeće suđenje.

Tadić je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je zbog preprodaje droge, udruživanja i otmice, a ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića se održalo nekoliko puta i nastavak se očekuje u septembru.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbeđenja kluba “Tilt”.

Ostavite komentar