Vesti > Hronika

NAPETO U SPECIJALNOM SUDU: Miljković "rešeta" Lalića pitanjima, BELIVUK GA PSOVAO

Optuženi Marko Miljković postavlja pitanja okrivljenom-saradniku tužilaštva Srđanu Laliću, u vezi sa optužbama protiv njega i Belivuka

Izvor: K1info/Tanjug

02/12/2022 > 12:05

podeli vest:

NAPETO U SPECIJALNOM SUDU: Miljković "rešeta" Lalića pitanjima, BELIVUK GA PSOVAO
Foto: Shutterstock/Tanjug


U Specijalnom sudu u Beogradu danas optuženi Marko Miljković postavlja pitanja okrivljenom-saradniku tužilaštva Srđanu Laliću, u vezi sa optužbama protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Miljkovića, zbog čega raste tenzija u sudnici. 

Lalić i Miljković se preko pitanja i odgovora prepiru, pa je tako Lalić u jednom trenutku rekao Miljkoviću "nisam siguran da si ti za termin organizovana kriminalna grupa znao pre ulaska u ovu sudnicu" odgovarajući mu da je on "više sirov i banalan".

Miljković tvrdi da Lalić ne razlikuje organizovanu kriminalnu od navijačke grupe, tvrdeći da stalno pominje organizovanu kriminalnu grupu što se, kako Miljković, tvrdi dogovorio sa tužiocem. 

Okrivljeni-saradnik tvrdi da Miljković konstantno izvrće njegove odgovore, dok mu je Miljković rekao "Laliću pročitaj ZKP (Zakon o krivičnom postupku) pa ćeš znati". 

Belivuk glasno psovao scedoka saradnika

Veljko Belivuk, koji je iz boksa za optužene pratio burni susret Marka Miljkovića i Srđana Lalića u najvećoj sudnici Specijalnog suda, burno je reagovao kada je svedok saradnik govorio o tome da je mislio da mu je Miljković bio vozač.

- Opsovao ga je glasno, rekao je "Mamicu ti j...m". I ostali optuženi su reagovali tokom ovog ispitivanja, pažljivo su ga slušali, komentarisali, dopacivali. Povremeno su se i smejali - kaže izvor Kurira.

Miljkovićev branilac Gordana Božilović je zatim rekla sudiji da upozori Lalića da se ne smeška i ne pravi grimase sve vreme jer je suđenje ozbiljno i radi se o okrivljenima koji bi mogli da dobiju doživotne kazne zatvora. 

Optuženi Miljković je Lalića pitao o "bunkeru" , blindiranim vratima, organizovanoj kriminalnoj i navijačkoj grupi, sastancima tih grupa, ali i o planiranju ubistva Gorana Veličkovića.

Dalje je Miljković ispitivao Lalića o Borisu Vojinoviću, sa kojim je Lalić po njegovim rečima proveo određeno vreme u Češkoj kada je pobegao iz Srbije zbog straha od hapšenja.

Tokom ispitivanja, Lalić je Miljkoviću rekao da optuženi uglavnom voli da laže kada je novac u pitanju.

Tužilac je reagovao i rekao da ovo može trajati beskonačno, te da je Miljković samo jednim pitanjem pomenuo ubistvo Veličkovića, dok generalno ne priča o predmetu optuženja već o stvarima koje nisu na optužnici.

Takođe, Miljković je pitao Lalića zašto policiju nie doveo odmah nakon hapšenja u kuću u Ritopeku, na šta je Lalić odgovorio da ga je tada advokat Dejan Lazarević posavetovao da se brani ćutanjem. 

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon čega će Miljković nastaviti sa ispitivanjem.

 

 

 

Ostavite komentar