Vesti > Politika

Izbori "USPEŠNI", birača NEMA: Glasačke kutije PRAZNE u Zubinom Potoku

Tri od ukupno četiri biračka mesta u Zubinom Potoku do sada nisu imala nijednog birača

Izvor: K1info/Tanjug

23/04/2023 > 18:33

podeli vest:

Izbori "USPEŠNI", birača NEMA: Glasačke kutije PRAZNE u Zubinom Potoku
Foto: TANJUG/dopisnik KiM


Na pojedinim biračkim mestima u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, u kojima se danas održavaju lokalni izbori, glasačke kutije ostale se prazne.

Biračka mesta na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM - Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku zatvaraju se u 19 časova.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa mesta događaja, tri od ukupno četiri biračka mesta u Zubinom Potoku do sada nisu imala nijednog birača. 

Slična situacija je i u Srbovcu, u blizini Zvečana, ali i Banjskoj. 

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj  Svečlja rekao je za KTV da su ''što se tiče aspekta bezbednosti, aspekta ministarstva unutrašnjih poslova, ovo uspešni izbori''. 

- Nije bilo incidenata i problema. Sa političkog aspekta, veoma je loše što naši građani srpske nacionalnosti, zbog pritisaka Beograda i njegovih kriminalnih struktura, nisu učestvovali - izjavio je Svečlja. 

Prema podacima cenralne izborne komisije u Prištini, do 15 časova glasalo je 2,4 odsto birača, odnosno 1.092 od ukupno 45.095 registrovanih birača.

 

 


 

 

Ostavite komentar