Vesti > Politika

Ministarka KISIĆ ponela HIDŽAB u Iranu: Sa prvom damom o unapređenju saradnje DVE ZEMLJE

Ministarkaje u Teheranu posetila Univerzitet "Al-Zahra" u okviru kojeg radi 11 fakulteta na kojem je održala predavanje

Izvor: K1info/Tanjug

12/07/2023 > 11:36

podeli vest:

Ministarka KISIĆ ponela HIDŽAB u Iranu: Sa prvom damom o unapređenju saradnje DVE ZEMLJE
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU / Tijana Radivojevi


Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić sastala se danas u Teheranu, u okviru zvanične posete Islamskoj Republici Iran, sa suprugom predsednika Islamske Republike Iran Jamileh Almolhodom, sa kojom se saglsila da su dve države prijateljske zemlje i da postoji prostor za unapređenje saradnje. 

Kisić je, govoreći o položaju porodica u Srbiji, ukazala da Srbija mnogim merama podstiče i osnažuje porodice, a naročito žene i majke, koje u većem procentu u odnosu na muškarce završavaju visoke škole i koje na pravi način uspevaju da usklade karijeru i roditeljstvo. 

Ministarka Kisić je ukazala da su majke sa srednjom školom i sa visokom školom u 2022. godini uzele najveće učešće u broju rođene dece. 

- Ponosni smo na žene koje su završile visoke škole i koje su se istovremeno opredelile za višečlane porodice. Broj i udeo majki sa najvišim nivoom obrazovanja je konstantno rastao od 2015. do 2022. godine - ukazala je Kisić. 

Ministarka i hidžab

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, u skladu sa kulturom i običajima u Iranu, odabrala je odgovarajući hidžab. Ona se odlučila za ljubičastu nijansu, i time dopunila haljinu u istoj boji.

Supruga predsednika Islamske Republike Iran Jamileh Almolhoda istakla je da je porodica u njenoj zemlji simbol snage i zajedništva i izrazila zadovoljstvo što i Srbija kao i Iran ulaže dosta napora kako bi vrednost i značaj porodice vratila na mesto gde i pripada, a to je na samom vrhu. 

Ministarka Kisić je u Teheranu posetila Univerzitet "Al-Zahra" u okviru kojeg radi 11 fakulteta na kojem je održala predavanje na temu ženskog preduzetništva, a razgovarala je i sa narodnim poslanicama u parlamentu ove zemlje.

Ostavite komentar