Vesti > Politika

Vučić na RTS saopštio odlične vesti: Uskoro DVOCIFRENO povećanje plata u javnom sektoru

Predsednik sutra ide u Brisel, a pre toga obratio se građanima

Izvor: K1info

25/10/2023 > 19:52

podeli vest:

Vučić na RTS saopštio odlične vesti: Uskoro DVOCIFRENO povećanje plata u javnom sektoru
Foto: Printscreen RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost Dnevnika 2 na Radio televiziji Srbije.

- I kao predsednik Vlade i kao predsednik države bavote se svim temama. Zato, kada pomislim da je normalno da imamo mamografe, onda shvatite da to nije istina. A šta mi imamo vrednije od naših baki, sestara, majki, žena... Pa nemamo ništa vrednije. I onda sam rekao, dajte da to rešimo. Moramo da stavimo poseban fokus na naše žene, na našu decu. Da neko ne pomisli da ulaganje u puteve, bolnice i ostalo ne olakšava žiovt ljudima. Ali da sačuvamo život majke, ima li šta vrednije? - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je dodao da imamo manje porodičnog nasilja,  mnogo manje drugih krivičnih dela, pošto je sve transparentno i vidljivo.

- Radimo ovim sistemom Amber alert sve da sačuvamo  bezbednost naše dece. Mi smo, kad kažem mi, mislim na Srbiju, jedna od najbezbednijih zemlaja na svetu. Evp jedan ponos Izraela dolazi da igra u Pioniru. Na kraju krjaeva mi moramo da vodimo računa o svemu. Danas je Igor Jurić govorio o vršnjačkom nasilju. Moramo da svedemo da vršnjačkog nasija ne bude - dodao je predsednik.

Foto: Printscreen RTS

 

Vučić je govorio i o sutrašnjim razgovorima u Briselu.

- Razgovaraću sa Lajčakom, Mišelom, BOreljom, Šolcom, Makronom. Sam ću predstavljati našu stranu. Spremni smo da razgovaramo o tom predlogu formiranja ZSO, kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju. Ne mogu da otkrivam šta piše u tom predogu. Nadam se da će to proteći u atmosferi za nadu i budućnost. Tu nema lepih stvari ni lepih sastanaka. Da će biti lako, neće. Da jedva čekam da se vratim iz Brisela, jedva čekam, ja to ni ne krijem. Moj posao je da čuvam građane naše zemlje, da uradimo sve da sačuvamo mir građana na KiM.

Predsednik je dodao da jeposle Banjske situacija za Srbiju značajno otežana.

- Samim događajem je otežana, otežavali su je samim događajima polse toga. Otežavali su je Albanci, neki iz međunarodne zajednice, ali i domaći neki ovde koji samo žele da ja budem kriv za sve. Želim da vam kažem i da budem sasvim pošten i fer. I da nije bilo Banjske, našli bi oni nešto drugo. Šta god mi radili, koliko god se mi trudili, na kraju oni su priznali Kosovo, oni tu odluku neće povući, gledaće samo kako da se Srbija privoli da de fakto ili de jure Srbija prizna nezavisno Kosovo.

Na kraju, predsednik je govorio o  budžetu za 2024. godinu.

- Za nekoliko dana penzioneri će primiti svoju povišicu, a onda odmah nakon toga ide jednokratna pomoć od 20.000 dinara. Mi ćemo korisnicima socijalne pomoći na kraju godine da dobiju neku vrstu benefita. Da vidimo da pomognemo onima koji lošije žive. Drugo, kada je reč o platama u javnom sektoru, biće značajno povećnje plata koje će biti dvocifreno. Samo ćemovideti brojke i objaviti datum.

Podsetimo, predsednik Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti pozvani su na razgovore u Brisel, koji će biti održani na marginama samita lidera Evropske unije krajem nedelje, potvrdio je portparol EU Peter Stano.

Predsednik Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti pozvani su na razgovore u Brisel, koji će biti održani na marginama samita lidera Evropske unije krajem nedelje, potvrdio je portparol EU Peter Stano.

 

Ostavite komentar