Vesti > Politika

Novi predsednik PO opštine KOSOVSKA MITROVICA: Vodićemo ODGOVORNU POLITIKU jer građani to i ZASLUŽUJU

Radićemo na promociji mladih naraštaja i njihovom uključenju u društvene tokove, rekao je on

Izvor: K1info/Tanjug

25/10/2023 > 21:41

podeli vest:

Novi predsednik PO opštine KOSOVSKA MITROVICA: Vodićemo ODGOVORNU POLITIKU jer građani to i ZASLUŽUJU
Foto: TANJUG/dopisnik KiM


Novoizabrani predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, poručio je danas da će lokalna samouprava sa njim na čelu “voditi jasnu i odgovornu politiku zato što građani to i zaslužuju”. 

Zaporožac je u prostorijama Mitrovačkog dvora održao sastanak sa odbornicima u lokalnoj skupštini, preneo je radio Kontakt Plus.

U saopštenju kabineta novog predsednika Privremenog opštinskog organa piše da je Zaporožac “izneo planove, ideje i ciljeve svoje politike, za koju je uveren da će sa dobrim timom uspešno realizovati”.

- Radićemo na promociji mladih naraštaja i njihovom uključenju u društvene tokove, samim tim i na poboljšanju perspektive za njihov ostatak ovde. Ulagaćemo u obrazovanje, jer je ono ključ napretka društva. Kulturni život ćemo podići na viši nivo i sportskim aktivnim ojačati duh mladih - poručio je Zaporožac.

On je naglasio da će “sa pozicije predsednika biti u službi građana, sa narodom i u narodu”.

- Potrudiću se da svaka zgrada oformi svoju skupštinu stanara, kako bi na taj način istakli svoje probleme i realne potrebe koje ih zaokupljaju. Posebna briga ide ka najmlađima, uredićemo parkove i igrališta gde će kvalitetno provoditi svoje slobodno vreme - istakao je on.

Zaporožac je najavio da će pažnja lokalne samouprave u narednom periodu biti usmerena na socijalno ugrožene, lica sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom.

Ostavite komentar