Vesti > Politika

Vučić: SVI SE NAORUŽAVAJU u svetu kao i u regionu, a naše je da ne zaostajemo

Predsednik je prokomentarisao i izjavu novog francuskog premijera

Izvor: K1info/Tanjug

10/01/2024 > 10:51

podeli vest:

Vučić: SVI SE NAORUŽAVAJU u svetu kao i u regionu, a naše je da ne zaostajemo
Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ceo svet, kao i naš region, ubrzano naoružava, ali da ni Srbija ne zaostaje u tome.

- Naoružavaju se i svi ovde u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite. Samo ćemo vas obavestiti o preciznom datumu - rekao je Vučić tokom obilaska Ruskog doma u Beogradu, komentarišući izjavu novog francuskog premijera da je njegov prioritet naoružavanje Francuske.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Predsednik je rekao da je izjava novog francuskog premijera logična.

Dodao je da su albanski novinari sa Kosova pitali Amerikance šta misle o najavljenom uvođenju vojnog roka u Srbiji, a da su im Amerikanci odgovorili da pomno prate situaciju.

- I ja pomno pratim sve što se zbiva svuda po svetu. I u Americi, i u Engleskoj, i u Francuskoj, i u Nemačkoj, i u Švedskoj. Svuda sve pomno pratimo. Ali ono što ne morate pomno da pratite, što vidite, čak i da ne vidite ništa i da se pravite da ne čujete ništa, to je da se svi naoružavaju do zuba. Logično, zašto se ne bi Francuska naoružavala? - zaključio je Vučić.

 

Ostavite komentar