Vesti > Politika

SPS veća o mestima u novoj Vladi, a nisu pričali sa mandatarom

Predsednik SPS-a Ivica Dačić istakao je treba obaviti konkretne razgovore o resorima koji bi pripali koaliciji

Autor: k1info/Tanjug

18/09/2022 > 14:31

podeli vest:

SPS veća o mestima u novoj Vladi, a nisu pričali sa mandatarom
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Socijalistička partija Srbije danas će formalno doneti odluku o učešsću u formiranju vlasti u Srbiji na nivou republike i lokalnih organa vlasti, rekao je predsenik SPS-a Ivica Dačić na konferenciji pre početka sednice Glavnog odbora te stranke.

On je kao lider stranke obavio nekoliko razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i tom prilikom su se dogovorili načelno o daljoj zajedničkoj saradnji.

- Ostaje da se obave konkretni razgovori kada je reč o personalnim rešenjima, kao i o resorima koji bi pripali našoj partiji odnosno koaliciji - rekao je Dačić.

Dačić je istakao da sa predsednikom Vučićem nije razgovarao ni o svojoj poziciji, osim onoga što je Vučić ranije rekao će biti na funkciji zamenika premijera i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Dodao je i da sa mandatarkom za formiranje Vlade Srbije Anom Brnabić članovi SPS-a nisu imali razgovore o resorima koje bi SPS mogao da dobije.

Dačić je naveo da će se na današnjoj sednici Odbora odlučivati i o sazivanju Kongresa SPS-a za 17. decembar i da će biti pokrenuta i personalna pitanja važna za funkcionisanje unitar stranke.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Naglasio je da Kongres njegove partije, prvi put od osnivanja, ne može biti održan u Sava centru, zbog renoviranja zgrade, ali da će za to biti obezbeđen drugi prostor.

- Mi danas usvajamo odluku o broju delegata, o načinu izbora. Uoči kongresa će biti održani izbori u partiji od mesnih do glavnih odbora i za predsednika SPS-a, ali i naravno raspravljaćemo i o uobičajenim stvarima - rekao je predsednik SPS-a.

Prema njegovim rečima Kongres će biti potvrda snage SPS-a, nastavka reformi i promena u stranci u susret budućnosti i izazovima vezanih za lokalne izbore koji se očekuju za nešto manje od dve godine.

Na pitanje da li će neki novi ljudi iz SPS-a dobiti resore u budućoj vladi i da li će "poznata lica" dobiti neke druge resore, Dačić je kroz šalu rekao da o tome ne može da govori pred svojim stranačkim kolegama.

Ponovio je da se još uvek nije razgovaralo o kadrovskim rešenjima.

 

 

Ostavite komentar